Krantenkoppen

’t Alveringems Baguetje is weer open: “Het was altijd mijn droom om zelfstandig te zijn”

Sinds 6 januari is er opnieuw leven in de voormalige broodjeszaak langs de N8. Zaakvoerster Vanessa Loose (41) droomde ervan om zelfstandige te worden.

De nieuwe uitbaatster van ‘t Alveringems Baguetje woont samen met haar man en vier zonen in Veurne. Ze werkte tien jaar bij een warme bakker in Koksijde en leidde het voorbije jaar de koude bakkerij van Jumbo in Veurne. Maar Vanessa verlangde naar een nieuwe uitdaging. “Het was altijd mijn droom om zelfstandig te zijn”, vertelt Vanessa. “En ondertussen heb ik al heel wat werkervaring opgedaan. ‘t Alveringems Baguetje stond te koop en via vrienden vernamen we dat huren ook mogelijk was. Ik contacteerde Shirline, we hebben ter plekke een goed gesprek gehad en kwamen tot een overeenkomst. Vrijdag 5 januari was mijn eerste dag, maar al van half november ben ik met de voorbereidingen bezig. De zaak was instapklaar, maar er komt veel bij kijken: administratie, leveranciers zoeken… Ik ben nu twee weken bezig en ik mag niet klagen met hoe de zaken lopen! Iedereen is blij dat de zaak opnieuw open is. Een voordeel is zonder twijfel de goede ligging naast de N8. Ik kies er bewust voor om de hele dag open te zijn: tijdens de week is dat doorlopend van 6.30 tot 17 uur en ook in het weekend ben ik er van 7 tot 14 uur. Op woensdag en donderdag is de zaak gesloten.”

Uitgebreid aanbod

Vanessa heeft een uitgebreid assortiment in de aanbieding. “Ik heb een uitgebreid gamma aan brood”, zegt ze. “Brood, koffiekoeken, pistolets, belegde broodjes en panini’s. Verder vind je hier ook beleg, bereide gerechten, taart, soep en frisdranken. Het brood wordt aangeleverd, maar koffiekoeken en pistolets bak ik zelf. Ook de panini’s, spaghetti, macaroni, koude schotels en pizza’s maak ik zelf. Ik zorg ook met plezier voor ontbijt- en broodmanden. De verbruikersruimte is een extra troef. Wie een grote bestelling wil plaatsen, doet dat bij voorkeur voor 20 uur. Ik sta met veel plezier in de zaak. Dit is helemaal mijn ding”, glimlacht Vanessa.

Info: 0468-14 26 90 of [email protected].

The post ’t Alveringems Baguetje is weer open: “Het was altijd mijn droom om zelfstandig te zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. AFP: VN-Veiligheidsraad wil zich volgende week opnieuw buigen over staakt-het-vuren in Gaza

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. “Er kan niet onderhandeld worden zolang de honger het Palestijnse volk treft. We zijn van plan de onderhandelingen op te schorten totdat er hulp wordt geleverd aan het noorden van Gaza”, stelde een leider van Hamas

Lees meer »

De “grootste PR-nachtmerrie” staat vanavond in de AB: wie is Reneé Rapp?

“Ze is een regelrechte PR-nachtmerrie”. Reneé Rapp (24), die vanavond optreedt in een bomvolle AB, is the talk of the town. Met haar chaotische en ongefilterde antwoorden tijdens interviews gaat de Amerikaanse zangeres en actrice viraal op sociale media. Van personen aan de schandpaal nagelen tot een lofzang over de kont van Megan Thee Stallion: Rapp laat onbeschaamd in haar

Lees meer »

Ruth Beeckmans strikt als onervaren zangeres rol in musical: “Er is nog werk, maar leuk dat Gert Verhulst in mij gelooft”

35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische ‘Tien om te zien’ uitgezonden op VTM. Voor Studio 100 dus het ideale moment om ‘Tien om te zien: de musical’ aan te kondigen. “Het wordt een hilarische musical met een geweldige sterrencast en iconische Vlaamse tophits”, klinkt het alvast veelbelovend. Onder andere Laura Tesoro, Jonas Van Geel en Nathalie

Lees meer »

KIJK. Van Peteghem verdedigt roerende voorheffing van 15 procent op nieuwe staatsbon: “Bertrand wil niet dat dit een succes wordt”

Als het verlaagde tarief van 15 procent roerende voorheffing op de nieuwe eenjarige staatsbon er niet komt, zou dat volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) “onverantwoord” zijn. Dat heeft hij vanmiddag gezegd in de studio van VTM NIEUWS. Van Peteghem gelooft dat staatssecretaris van Begroting Alexia Bertrand (Open Vld) een negatief advies heeft gegeven omdat ze “niet wil

Lees meer »

Westtoer maakt positieve balans op van krokusvakantie aan de kust, ondanks feit dat Waals verlof pas volgende week start

De toeristische sector aan de Kust kijkt positief terug naar de krokusvakantie. Een vroege krokusvakantie, enkel voor de Vlamingen, zorgde voor wat minder drukte maar toch voor een aangename vakantiesfeer. In totaal zijn 580.000 overnachtingen genoteerd. Dit is zes procent minder dan vorig jaar, een logisch resultaat door de afzonderlijke vakantieperiode voor Vlamingen en toeristen uit Brussel en Wallonië. Voor

Lees meer »

“Niks romantischer toch dan reizen per nachttrein?”: Bruce en Tom starten online bookingsite Lunatrain

Hij is als lijsttrekker van 8450Anders voor de gemeenteraadsverkiezingen stilaan een bekend gezicht, maar Bruce Verburgh is behalve politiek bevlogen ook de zaakvoerder van het recent gelanceerde Lunatrain, een online reisbureau voor nachttreinen. “Ik ben er als fervent treinreiziger van overtuigd dat de nachttrein een mooie toekomst wacht. Via Lunatrain willen we deze bijzondere manier van reizen toegankelijker maken.”
The

Lees meer »

“Zo veel mogelijk eigen jeugd in eerste ploeg”: Renzo Demeulenaere wordt volgend seizoen T1 bij Olympic Ledegem

Renzo Demeulenaere (47) wordt volgend seizoen de hoofdcoach bij derdeprovincialer Olympic Ledegem. Momenteel is hij nog aan de slag bij buur SV Moorslede, waar hij enkele weken terug te horen kreeg dat de samenwerking na dit seizoen stopt.
The post “Zo veel mogelijk eigen jeugd in eerste ploeg”: Renzo Demeulenaere wordt volgend seizoen T1 bij Olympic Ledegem appeared first on

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan op de site De Blauwe Toren

Op 19 febuari is de aanleg van de natuurbegraafplaats in Brugge gestart. “Tot nu toe was in Brugge natuurbegraven niet mogelijk, maar we willen tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. We richten een natuurbegraafplaats in op de site De Blauwe Toren,” zeggen

Lees meer »

PORTRET. Vladimir Kara-Moerza, de ‘zwarte prins’ die nu bovenaan de dodenlijst van Poetin staat

Hij overleefde twee vergiftigingspogingen en zit nu al 22 maanden opgesloten. Vorige maand was hij plots spoorloos, waarna bleek dat hij naar een ander strafkamp in Siberië was verplaatst. Daar zit hij hij nu in isolement, terwijl zijn gezondheid tanende is. Het klinkt schrikwekkend gelijklopend met wat de vrijdag overleden Aleksej Navalny overkwam. Vladimir Kara-Moerza (42) is minder bekend, maar

Lees meer »

An Miller hoopt met nieuwe ‘Assisen’-reeks debat over euthanasie te openen: “Winnen hoeft dit seizoen niet voor mij”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een jaar na de eerste reeks een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker.

Lees meer »

Studie: bijna een op tien Belgische jongeren maakte al valse naaktbeelden

Bijna een op de tien jongeren in ons land tussen 15 en 25 jaar heeft al geprobeerd om zogenaamde ‘deepnudes’ te maken: valse naaktbeelden gemaakt met artificiële intelligentie. Dat schrijven de kranten van Mediahuis, waaronder ‘Het Nieuwsblad’, zaterdag op basis van onderzoek van UAntwerpen. Intussen zijn zulke beelden zo realistisch dat het soms moeilijk is ze te herkennen.

Lees meer »