Krantenkoppen

Te weinig mensen studeren ‘het Latijn van de computertalen’: crisis dreigt voor ketens zoals Colruyt

Het is het Latijn van de programmeertalen. Duf, onsexy en geen hond die het studeert. Maar zo cruciaal. Een nakend tekort aan Cobol-programmeurs dreigt de banksector, luchtvaart en ook ketens zoals Colruyt in een crisis te storten.

Meer krantenkoppen in België

Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele nemen twee Delhaizes in Kortrijk over

Alle winkels van Delhaize hebben ondernemers gevonden voor haar zelfstandige overnames, waaronder de twee Kortrijkse vestigingen. Delhaize Sint-Rochus en Noord komen in eigen beheer van Jeroen Demeersseman (35) en Shalane Vandemaele (35). “We willen een winkel zijn voor de Kortrijkzaan, met meer lokale producten in het gamma.”
The post Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele nemen twee Delhaizes in Kortrijk over

Lees meer »

Van Bart Peeters tot Metejoor, Pieter-Jan uit Roeselare is een van de muzikale sterren bij ‘A Capella La’ op Radio 2

Wie al eens naar Radio 2 luistert of filmpjes kijkt op VRT Max heeft ze misschien al gehoord en/of gezien: de reeks ‘A Capella La’ waarin Vlaamse artiesten een hit brengen met een ‘band zonder instrument’. Alle klank en geluid komt van mensen: 1 artiest, 4 zangers en 2 beatboxers. Eén van die zangers is Pieter-Jan Blomme uit Roeselare.
The

Lees meer »

Ondanks klacht tegen Nick Bril, Play4 gaat ‘Celebrity Masterchef’ gewoon uitzenden: “Als jurylid staat hij niet centraal in programma”

De start van het tweede seizoen van ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen’ gaat, ondanks de klacht tegen jurylid Nick Bril, gewoon door zoals gepland. Dat bevestigt zender Play4 aan onze redactie. “Het programma staat los van wat er zich afspeelt in de privésfeer van onze jury”, klinkt het in een statement. ‘Masterchef’ start op maandag 4 maart.

Lees meer »

Nu de prijs van cacao de lucht in schiet: waar kan je nog goedkope paaseitjes hamsteren?

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich

Lees meer »

Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One

Met twee zeges uit drie matchen mag SKT Ieper One tevreden zijn over de start van de play-ups in Top Division One. Zondag komt leider Mailleux Comblain BIS One naar de Ieperse sporthal.
The post Sterke start van play-ups voor Sam Lambrecht en SKT One appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd”

Wordt de titelstrijd in derde B nog spannender? Of neemt Loppem een ernstige optie op het kampioenschap? Dat is de inzet van het duel tussen vice-leider KDC Ruddervoorde en algemeen leider Stormvogels Loppem.
The post Brecht Foré (KDC Ruddervoorde): “We zijn aan elkaar gewaagd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen betogen in Brussel en besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

In Brussel hebben de vakbonden ABVV, ACLVB en ACV samen met enkele honderden huishoudhulpen voor een beter loon betoogd. De vakbonden zijn boos omdat Federgon, de sectorfederatie van de dienstenchequebedrijven, de eindejaarspremie en de syndicale premie voorlopig heeft geschrapt. Het vakbondsfront vreest een verlies van om en bij de 400 euro voor de werknemers.

Lees meer »

WEERBERICHT. Grijze zaterdag met lokaal hagel en smeltende sneeuw

Het is zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt. In het centrum is het tijdelijk droger, al blijven enkele geïsoleerde buien mogelijk. In de namiddag kan soms felle neerslag vallen, meestal als regen, maar lokaal ook als korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig met pieken tot 50 kilometer per uur.

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Heren, vertrekt

01:00 En nu ernstige zaken, want door de focus op de verkiezingen te richten zou een mens vergeten wat echt belangrijk is: het Belgische wielerseizoen begint vandaag. Met de Omloop Het Nieuwsblad, voorheen …

Lees meer »