Krantenkoppen

TERUGLEZEN Crisis Midden-Oosten. VS en VK voeren nieuwe luchtaanvallen uit op Houthi’s

Lees hier al het nieuws van maandag 22 januari over de crisis in het Midden-Oosten. Israël heeft de Palestijnse beweging Hamas een bestand van twee maanden aangeboden in ruil voor alle gijzelaars die Hamas in de Gazastrook gevangen houdt. Het zou dan gaan om de langste gevechtspauze in de oorlog tussen Israël en Hamas. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform ‘Axios’, dat zich baseert op Israëlische functionarissen, op maandag.

Meer krantenkoppen in België

Geert Styl kondigt afscheid aan van Zwevezeelse Orde van de Bolhoed

Geert Styl (54) neemt afscheid als voorzitter van de Zwevezeelse Orde van de Bolhoed. Dat kondigde hij net na de succesvolle 54ste editie van het carnaval in Zwevezele aan. Hij en zijn vrouw willen wat meer tijd voor hun kleinkinderen en willen ook plaats ruimen voor de jongere generatie. Het wordt het einde van een tijdperk, want Geert zet zich

Lees meer »

8 Limburgse jongeren doen mee in circus- en dansvoorstelling “Beyond the edge: vanavond première in Tongeren

Vanaf vanavond zullen 8 jongeren uit Limburg te zien zijn in een nieuwe voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. De voorstelling is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren.

Lees meer »

LIVEBLOG NAPOLI-BARCELONA (21u). Kan Barça goeie uitgangspositie meenemen uit Italië? Kijk naar de match op VTM 2 en VTM GO!

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De ploeg van Ngonge en Dendoncker, die ontbreekt, staat pas negende in de Serie A en zette deze week z’n coach op straat. Kunnen ze hun seizoen toch opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

INEOS-baas Jim Ratcliffe is officieel mede-eigenaar van Manchester United

Manchester United heeft dinsdagavond officieel bekendgemaakt dat Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar van de club is geworden. Eind december werd al bekend dat de hoofdeigenaar van het Britse chemiebedrijf INEOS (INspec Ethylene Oxide and Specialties) zich voor een kwart van de aandelen zou inkopen. Nadat de Premier League en de FA daarvoor het licht op groen zetten, is nu ook de

Lees meer »