Krantenkoppen

Tientallen arrestaties bij aanval op ziekenhuis in Ecuador

In Ecuador zijn zondag 68 vermoedelijke leden van een criminele organisatie opgepakt die probeerden om een ziekenhuis in te nemen. Volgens de politie wilden ze een gewond bendelid beschermen dat er eerder op de dag was opgenomen.

Meer krantenkoppen in België

Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort

De resultaten van het marktonderzoek van beweging.net Nieuwpoort werden onthuld tijdens het jaarlijkse trefpunt in ’t Schorrehof. De enquête, gehouden op de vrijdagsmarkt van Nieuwpoort op 9 februari, betrok 46 respondenten en richtte zich op vijf cruciale speerpunten. Daarin werd gevraagd om deze speerpunten een prioriteit te geven.
The post Marktonderzoek onthult vijf prioriteiten in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al 50 jaar mysterie rond verdwenen sasmeester van Kachtem: is Marcel gevlucht of vermoord?

Op dinsdag 5 maart zal het exact vijftig jaar geleden zijn dat de sasmeester van Kachtem, de 53-jarige Marcel Coopman, van de aardbol verdween. Tot vandaag doen de wildste verhalen de ronde over de mysterieuze zaak. De spilfiguur, Coopmans beste vriend Leopold ‘Polleke’ Maes die op het assisenhof vrijgesproken werd onder massale publieke belangstelling, overleed in 1990 en nam het

Lees meer »

Loekasjenko wil in 2025 weer een nieuwe termijn als president

Aleksandr Loekasjenko (69) wil in 2025 een nieuwe termijn als president van Wit-Rusland. Dat heeft de omstreden leider volgens staatspersbureau ‘BelTA’ gezegd nadat hij zelf zijn stem had uitgebracht voor de verkiezingen voor het parlement en de gemeenteraad van Minsk. Loekasjenko is een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin en wordt vaak de laatste dictator van Europa genoemd.

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

“Navalny stierf kort voor hij zou worden vrijgelaten in kader van gevangenenruil”

Aleksej Navalny stierf kort voor hij zou moeten worden vrijgelaten in het kader van een gevangenenruil. Dat zegt Maria Pevtsjich, de voorzitter van zijn anti-corruptiestichting in een boodschap op YouTube. Volgens haar zou de Russische oppositieleider worden geruild met Vadim Krasikov, de Russische huurmoordenaar die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor moord in Duitsland. In de deal zouden ook nog twee

Lees meer »

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »

Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen

Dat de zwerfvuilacties van de milieudienst meer dan nodig zijn, bewijzen de cijfers van wat men de voorbije jaren op zo een zwerfvuilactiedag ophaalde. In 2014 was dat in Lendelede nog 460 kilo restafval en PMD, vijf jaar later haalden vrijwilligers maar liefst 840 kilo zwerfvuil op, bijna het dubbele.
The post Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen appeared first on

Lees meer »

Verkeerspolitie houdt extra controles en toezicht op bestuurders die kruispunt op Bissegemplaats blokkeren

Tijdens de drukke ochtendspits is het op veel plaatsen in Kortrijk en deelgemeenten vaak geduldig aanschuiven geblazen voor auto- en andere bestuurders. Het stilstaand verkeer leidt niet zelden tot volledig geblokkeerde kruispunten omdat bestuurders er toch nog oprijden, zonder dat ze zicht hebben of ze meteen kunnen doorrijden. Daardoor raken vaak volledige kruispunten en de omliggende straten geblokkeerd, met als

Lees meer »