Krantenkoppen

Transporteurs én experts kritisch over nieuwe uitbreiding kilometerheffing: “Louter nog een pestbelasting”

De al bestaande kilometerheffing, die binnen- en buitenlandse vrachtwagens betalen om over de belangrijkste Vlaamse wegen te rijden, werd uitgebreid met nog eens 700 km aan wegen. En daar zou nu tegen deze zomer nog eens 500 km wegen bijkomen. Dat zet kwaad bloed transportfederaties, maar ook de Vlaamse Mobiliteitsraad.

Meer krantenkoppen in België

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Extreme veiligheidsmaatregelen voor Amalia: kan de prinses wel écht genieten van haar studentenleven?

Zal prinses Amalia (20) ooit nog rust kunnen vinden? In Nederland wordt de vraag steeds vaker gesteld. De oudste dochter van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) probeert te genieten van haar studentenleven, maar dat verloopt niet zonder zorgen. Hoewel ze inmiddels weer op kot zit in Amsterdam, wordt haar vrijheid aanzienlijk beperkt. En dat is absoluut noodzakelijk. “Deze

Lees meer »

2 op de 3 teruggekeerde Syriëstrijders zijn weer vrij. Hoe kan dat?

Van de 103 teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zitten er vandaag 33 in de cel. Elf anderen zitten thuis onder verscherpt toezicht met een enkelband. Omdat de standaard celstraf 5 jaar bedraagt, zijn verschillende Syriëgangers intussen in vrijheid gesteld. Maar wie zijn die 103 Syriëstrijders op Belgische bodem en waar zitten ze vandaag? “Een nulrisico bestaat niet”

Lees meer »

MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw

Bij minivoetbalclub Puskas Ardooie hebben ze bekermatchen achter de rug. De A-ploeg uit eerste nationale ging er in de kwartfinales van de Beker van België na het nemen van schepcorners uit. De B-ploeg uit vierde nationale kon zich wel kwalificeren voor de halve finale, in de Beker van Vlaanderen.
The post MVC Puskas Ardooie werkt aan uitbouw appeared first on

Lees meer »

Voedsel nog nooit zo goedkoop, maar dat komt met grote kost

Volgens een berekening van econoom Pierre-Alexandre Billiet geven we sinds de negentiende eeuw een steeds kleiner percentage van ons inkomen uit aan voeding: een daling van 60 procent in 1850 naar 16 procent vandaag. Al brengt die trend wel verborgen kosten met zich mee.

Lees meer »

België zal klimaatdoelstellingen niet halen: Europese Commissie spoort ons land aan om “inspanningen aanzienlijk te verhogen”

De Europese Commissie vraagt België om bijkomende maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen door het verkeer en gebouwen sterker in te perken en meer hernieuwbare energie te gebruiken. Met het huidige plan zal ons land de bindende doelstellingen niet halen. Dat staat in de aanbevelingen over het Belgische energie- en klimaatplan die de Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. Tegen

Lees meer »