Krantenkoppen

Transporteurs én experts kritisch over nieuwe uitbreiding kilometerheffing: “Louter nog een pestbelasting”

De al bestaande kilometerheffing, die binnen- en buitenlandse vrachtwagens betalen om over de belangrijkste Vlaamse wegen te rijden, werd uitgebreid met nog eens 700 km aan wegen. En daar zou nu tegen deze zomer nog eens 500 km wegen bijkomen. Dat zet kwaad bloed transportfederaties, maar ook de Vlaamse Mobiliteitsraad.

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. De eieren zijn bijna op, maar de tanks en roebels rollen vlot: zo goed boert de Russische ‘kalasjnikov-economie’

Met een spervuur van sancties hoopte het Westen Rusland op de knieën te krijgen. Maar vooralsnog lijkt dat niet te lukken. De Russische ‘kalasjnikov-economie’ – waar arbeiders in wapenfabrieken meer verdienen dan advocaten – beleeft juist een glansperiode, met ‘dank’ aan de verwoesting van Oekraïne, schrijft ‘de Volkskrant’. Geld en wapens genoeg voor Poetin, maar waarom klaagt de gewone Rus

Lees meer »

Het Messi-getreiter wordt ‘m opnieuw teveel: Cristiano Ronaldo reageert met obsceen gebaar dat wellicht niet onbestraft blijft

Het potje van Cristiano Ronaldo (39) kookte nog maar eens over. De Portugese superster belande gisterenavond andermaal in een storm van kritiek nadat hij obscene gebaren leek te maken na de 2-3 overwinning op het veld van Al-Shabab, de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. Volgens de media in Saudi-Arabië zullen de uitlatingen van CR7 niet zonder gevolgen blijven.

Lees meer »

“Ik maak u kapot”: na Van den Bergh diende ook De Decker klacht in tegen Huybrechts, die boete en waarschuwing krijgt

Kim Huybrechts heeft een boete van 1.500 pond (zo’n 1.750 euro) en een formele waarschuwing opgelegd gekregen van de DRA, de tuchtcommissie in het darts. Het onderzoek kwam er na klachten van collega-darters Dimitri Van den Bergh én Mike De Decker. Tegenover die laatste ging Huybrechts in november zowel fysiek als verbaal stevig tekeer.

Lees meer »

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huis van het Kind in Harelbeke officieel open

Het Huis van het Kind, een lokaal samenwerkingsverband gericht op het ondersteunen van gezinnen met kinderen in opvoeding, preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van ontmoetingen tussen gezinnen, hield een officiële openingsdag voor partnerorganisaties. “Zo kunnen ze het gebouw en de partners beter leren kennen”, duidt schepen van Welzijn Lynn Callewaert (CD&V). De publieksopening volgt op 24 mei.
The post Huis

Lees meer »

Zangeres Cat Janice (31), die eigen sterven aankondigde, is overleden

Cat Janice, een 31-jarige zangeres uit Washington, is overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt in een verklaring. De vrouw kreeg in april 2022 te horen dat er een kwaadaardige tumor in haar nek was vastgesteld, een heel zeldzame kankersoort. Ze werd vorig jaar genezen verklaard, maar herviel. Omdat Cat Janice zelf via sociale media aankondigde dat ze op sterven lag,

Lees meer »

Ze was ‘Queen of All Media’, nu komt aftakeling pijnlijk in beeld: de diepe val van talkshowhost Wendy Williams

‘Where is Wendy Williams?’ De makers konden geen betere titel bedenken voor hun docu. Het is dé vraag die haar trouwe kijkers zich al jaren stellen. De Amerikaanse persoonlijkheid stond bekend als ‘Queen of All Media’ en had met ‘The Wendy Williams Show’ een kijkcijferkanon in handen. Maar nadat ze in 2017 live instortte op tv, volgde een diepe val

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gaan we verder op WhatsApp?”: stiekem gefilmde beelden tonen hoe echte modellen hun liefdesprooi oplichten

Een Noord-Ierse youtuber is erin geslaagd om stiekem te laten filmen hoe het systeem van datingfraude werkt. Jim Browning werkte hiervoor samen met een lid van een bende die opereert vanuit Dubai. Om het hart van nietsvermoedende liefdesprooien te veroveren, rekruten de leiders echte modellen. “Leuk om je te zien. Ik zal je een bericht sturen op WhatsApp. Is dat

Lees meer »

Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers

De dameswerking van SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe hoofdtrainers. Zowel bij de A-ploeg, die momenteel in de interprovinciale reeks uitkomt, als de C-ploeg (3de provinciale) haken de trainers af om diverse redenen.
The post Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval op Mexico en NAVO-exit: dit is hoe Trumps tweede termijn er volgens vriend en vijand kan uitzien

Het ziet er steeds meer naar uit dat Donald Trump het opnieuw zal opnemen tegen huidig president Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing, nadat hij ook dit weekend weer een voorverkiezing van de Republikeinse partij (GOP) won. Maar wat mogen de Amerikanen verwachten als Trump in november opnieuw zijn intrek neemt in het Witte Huis? Kenners voorspellen een turbulente tweede

Lees meer »

De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie

Vanaf zondag 3 maart is De Haan zes weken lang het decor voor de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ op VRT 1. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de rol van politie-inspecteur Juliet Dumon, die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige badplaatsje.
The post De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud-voetballer Jamel Hajaji koopt bekend café Piet Gein in Roeselare, al heeft hij nog geen idee over de bestemming

Het legendarische café Piet Gein is verkocht. Jamel Hajaji heeft het pand gekocht van Ronny Dekock die er zelf vele jaren pinten heeft getapt. Wat de invulling wordt, weet Jamel nog niet. Dat het geen café of horecazaak wordt, staat wel al vast.
The post Oud-voetballer Jamel Hajaji koopt bekend café Piet Gein in Roeselare, al heeft hij nog geen

Lees meer »