Krantenkoppen

‘Tsunami’ van spotgoedkoop nieuw plastic doet onze recyclagebedrijven naar adem happen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KAART. Elke dag worden nog tien voetbalvelden grond verhard, met Antwerpen als slechte leerling: hoe zit het in jouw gemeente?

Elke dag wordt nog 5 hectare grond verhard, ofwel tien voetbalvelden. Daarmee halen we de doelstellingen van de betonstop bij lange niet, hoewel de snelheid dat er verhard wordt stagneert. De provincie Antwerpen is verhoudingsgewijs het meest verhard van alle Vlaamse provincies en na Limburg gaat het in Antwerpen ook het snelst de verkeerde richting uit. Bekijk hoe het in

Lees meer »

Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe uitbaters: “Iedereen kan hier echt zichzelf zijn”

Er is opnieuw een café langs de drukke Provinciebaan in Ledegem. Anneke Bovyn en Francky Segers mochten vorige week hun eerste klanten verwelkomen in café Sint-Pieter Ma Vie. “Tot de laatste dag was ik zenuwachtig, maar ik ben echt blij met het eindresultaat”, aldus Anneke die het café zal uitbaten.
The post Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-finaliste Miss België werd weggestemd door uiterlijk in ‘Het onbekende’: “Mensen denken dat ik dom ben”

“Ik wil tonen dat ik méér ben dan een poppemieke.” Maar daar kreeg Silvana Spyros (27) bijna de kans niet toe in ‘Het onbekende’. Ze werd weggestemd, maar mocht als plottwist het andere team vervoegen. Dat ze werd afgerekend op haar uiterlijk, hakt er stevig in, vertelt ze in ‘TV Familie’. Een vooroordeel waar ze als voormalige eredame van Miss

Lees meer »

“Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar die met samoeraizwaard naar politie zwaait moet drugsprobleem aanpakken

Een 44-jarige Torhoutenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor bedreiging en gewapende weerspannigheid. S.H. moet onder meer zijn drugsprobleem aanpakken.
The post “Hij reageerde wat te fel”: Torhoutenaar die met samoeraizwaard naar politie zwaait moet drugsprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn familie is vermoord, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Al mijn tantes en nonkels zijn vermoord in de genocide in

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

“Hij herhaalt het met een reden, hij méént het”: waarom we Poetins dreigement met kernwapens wel serieus moeten nemen

In zijn jaarlijkse State of the Union roffelde Russisch president Vladimir Poetin de nucleaire trommel. Hij dreigde met kernwapens als het Westen troepen zou sturen naar Oekraïne. Het is al de zoveelste keer, maar mogen we daarom onze schouders ophalen? We vroegen het aan experts Sven Biscop (UGent) en Tom Sauer (UAntwerpen). “Poetin zál ze inzetten als hij volledig verdreven

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Britse legerleider: “Oekraïne nog maandenlang gedwongen tot verdedigen” – Kiev meldt Russische drone- en raketaanvallen

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

“Ik zal het nooit helemaal kunnen loslaten”: Krak Marc Decaestecker schenkt WO I-collectie aan privémuseum van Jan Fieuw

Met de sluiting van feestzaal Caracas en café De Sportman zocht Marc Decaestecker een goeie bestemming voor zijn collectie stukken uit de Eerste Wereldoorlog. Hij vond die in het museum van Jan Fieuw in de schaduw van de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. “Ik weet dat Jan er goed zorg voor zal dragen”, vertelt Marc, die recent nog verkozen werd tot Krak

Lees meer »

Rusland speelt in tien dagen tijd voor een miljard aan vliegtuigen kwijt: “Vliegt Oekraïne stiekem al met F16’s?”

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »