Krantenkoppen

Twee in Midden-Oosten vermiste Navy SEALs doodverklaard

Twee leden van de Navy SEALs – de speciale eenheden van de Amerikaanse marine – die vermist waren geraakt bij een operatie in de Arabische Zee, zijn doodverklaard. Dat maakte het Amerikaanse militair commando in het Midden-Oosten (Centcom) zondag bekend.

Meer krantenkoppen in België

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Sinds de tweede liveshow hoop ik voortdurend dat we een winnaar aan de lijn krijgen”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

Crevits is tegen campagne van goksector in scholen: het is subtiele reclame onder mom van preventie

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vindt het geen goed idee om de gokindustrie toegang te verlenen tot onderwijs om aan preventie van gokken te werken. De minister ziet “ethisch ernstige bezwaren” tegen de campagne vanuit de sector. Dat heeft ze dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Freya Van den Bossche (Vooruit).

Lees meer »

Bpost-topman wil bladzijde omslaan en transformatie inzetten

Bpost staat voor een brede transformatie. Daarvoor zal flexibiliteit nodig zijn, maar dat zal enkel gebeuren in een sociale context. Dat heeft CEO Chris Peeters dinsdag verklaard in de Kamer, waar hij zijn visie op de toekomst van bpost uit de doeken deed. “Ik hoop dat we kunnen focussen op de toekomst, meer dan stil te staan bij de keuzes

Lees meer »

“Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare

Dit weekend zet men in Roeselare de zotskap op. De stad wordt overgenomen door de carnavalisten. Een van de feestvierders zal ongetwijfeld regenboogprins Kristof I of Kristof Kerckenaere zijn die op een toevallige manier bij het Roeselaars canavalsgebeuren betrokken raakte.
The post “Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare appeared

Lees meer »

Toerisme versus natuur: twee inwoners van Barbuda mogen overheid aanklagen voor illegale aanleg van vliegveld

Inwoners van het Caraïbische eiland Barbuda hebben het recht om de aanleg van een landingsbaan aan te vechten. Dat heeft de zogenoemde Privy Council van het Verenigd Koninkrijk beslist. De overheid begon in 2017 aan de bouw van het vliegveld, zonder de bevolking daarvan op de hoogte te stellen. De twee willen de Barbudaanse natuur beschermen en grootschalige bouwprojecten weren.

Lees meer »

Hekkensluiter KV Kortrijk maatje te klein voor KV Mechelen

KV Mechelen heeft KV Kortrijk zaterdagavond tijdens de 27e speelronde in de Jupiler Pro League een derde opeenvolgende nederlaag aangesmeerd. De rode lantaarn beet met 3-0 in het zand in het AFAS Stadion.
The post Hekkensluiter KV Kortrijk maatje te klein voor KV Mechelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dat De Zeemeeuw afgebroken wordt, is een kwakkel”: uitbaters van populair café weerleggen geruchten

Menig vaste tooggast zal zich ongetwijfeld verslikt hebben in zijn Blonde Betsy bij het horen van het nieuws, maar uiteindelijk bleek het bericht dat café De Zeemeeuw in Bredene zou verdwijnen een kwakkel. “We hebben nogal wat reacties mogen ontvangen”, legt herbergierster Vanessa Debruyne uit.
The post “Dat De Zeemeeuw afgebroken wordt, is een kwakkel”: uitbaters van populair café weerleggen

Lees meer »

Waarom FIFA en UEFA vandaag met argusogen naar ons land kijken: BAS buigt zich over méér dan Anderlecht-Genk

Het BAS behandelt vandaag de ‘penaltygate’-zaak van Anderlecht-Genk. Maar wist u dat de drie zelfde arbiters vandaag ook hun licht laten schijnen over KV Mechelen-Club Brugge? Dat Anderlecht de enige partij is die geen arbiter heeft kunnen aanstellen? Of dat de UEFA en FIFA zenuwachtig over hun stoel schuiven? Achtergrond bij een juridisch wespennest.

Lees meer »

Bijnaam wordt verhaal

Contant betalen is in China niet meer gebruikelijk. Consumenten betalen er meestal via hun telefoon. Apps als WeChat en Alipay zijn enorm populair. Haast alle aankopen worden zo vereffend: boodschappen, onlineaankopen, huur en taxiritten. Dat de onlinewereld bijna een ­parallelle wereld is geworden, merk je ook aan het gebruik van bijnamen. Die zijn vaak weloverwogen. Ze weerspiegelen het zelfbeeld van

Lees meer »

‘Verwend nest’ lokt veel reactie uit in Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’: “Geen reden om je zo te gedragen”

“Wat is dat? Dat is toch niet voor mij, hé?” Er is opnieuw veel te doen rond het Nederlandse programma ‘Steenrijk, straatarm’. In de aflevering van woensdag kregen kijkers te zien hoe alleenstaande moeder Karin samen met haar dochter Noa op restaurant gaat. Het gedrag van die laatste deed echter bij heel wat kijkers de wenkbrauwen fronsen. “Verwend nest.”

Lees meer »