Krantenkoppen

Tweede klacht tegen Depardieu voor seksueel misbruik geseponeerd vanwege verjaarde feiten

De klacht van de Franse actrice en comédienne Hélène Darras wegens seksueel misbruik tegen acteur Gérard Depardieu is eind december geseponeerd omdat de feiten verjaard zijn. Het parket van Parijs heeft berichtgeving daarover van RTL maandag bevestigd.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne meldt burgerdoden in noorden door Russische drones

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

President Zelenski: “Een gebrek aan steun voor Oekraïne zal Rusland alleen maar helpen”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski vraagt nogmaals dringend om financiële en militaire steun in de oorlog tegen Oekraïne. Daarbij kijkt hij vooral naar de Verenigde Staten. Daar ligt een hulppakket van 60 miljard dollar op tafel, maar Republikeinen houden het tegen. "Een tekort aan wapens in Oekraïne zal Rusland alleen maar helpen", zei Zelenski. "Als het Westen geen vuist maakt

Lees meer »

Donderdag nieuwe staatsbon met fiscale korting? ‘Methode-Van Peteghem’ wekt irritaties op

Vanaf donderdag kunnen beleggers zich inschrijven voor de nieuwe staatsbon. Maar aan welk netto-rendement: maximum 2% of tot 2,4%? Die vraag vormt de inzet van een stevig potje armworstelen. Financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V) wijst de liberalen en de banken met de vinger, maar blijkt binnen de Vivaldi-regering weinig medestanders te hebben. Waar zal het schip stranden? En welk compromis

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

“Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak

Een Roemeense vrouw uit Oostende vraagt in beroep de vrijspraak voor zware slagen aan twee verpleegsters van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge.
The post “Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doorbraak in behandeling reumatoïde artritis? Wetenschappers ontdekken dat geneesmiddel deze ziekte mogelijk kan voorkomen

Ongeveer 1 procent van de Belgische bevolking lijdt aan reumatoïde artritis, beter bekend als gewrichtsreuma. Een nieuwe studie in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’ toont aan dat een geneesmiddel dat artsen al gebruiken voor de behandeling ook ingezet kan worden om de ontwikkeling van de ziekte mogelijk te voorkomen. Maar wat is reumatoïde artritis? Om welk geneesmiddel gaat? En wat

Lees meer »

Dit vindt Regi’s goede vriendin Kathleen van zijn vrouw Kristel: “Dat zij dat gedaan heeft gekregen van Reginald…”

“Ik kan er nog altijd niet van over dat Kristel dat heeft klaargespeeld.” Kathleen Aerts (45) is sterk onder de indruk van de vrouw van Regi Penxten (47). Zelf zal ze er uiteraard bij zijn op het huwelijk van haar goede vriend in Zuid-Afrika: “Zijn vakantieverblijf is niet ver van ons guesthouse ‘Droom’, dus hij komt regelmatig over de vloer.”

Lees meer »

Amerika zet opnieuw koers naar de maan: commerciële maanlander Odysseus succesvol gelanceerd

Odysseus, de commerciële maanlander van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines, is vanmorgen succesvol gelanceerd in de Verenigde Staten. De maanlander kan het eerste Amerikaanse ruimtetuig in meer dan 50 jaar worden dat landt op de maan. Bovendien kan het ook het eerste privébedrijf ooit worden dat daarin slaagt. Wat gaat Odysseus op de maan doen en wat is de link

Lees meer »

De verhalen van Lieve en Ruth moeten ons inspireren: “Deuredoen, dat is wat zij dag en nacht doen”

Ze is authentiek, West-Vlaams en haar bedrijf verwerkt elk jaar voor een biljard euro aan financiële transacties. “Dat is een 1 en 15 nulletjes”, zo leren we in het interview dat Lieve Mostrey aan KW gaf.
The post De verhalen van Lieve en Ruth moeten ons inspireren: “Deuredoen, dat is wat zij dag en nacht doen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Houthi-rebellen halen Amerikaanse drone neer boven Rode Zee – Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel

Voor de kust van Jemen hebben de Houthi-rebellen maandag een militaire drone van het type MQ-9 van de Verenigde Staten neergehaald. Dat heeft het Pentagon meegedeeld. En tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars gisteren een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen

Lees meer »