Krantenkoppen

Uitgekleed door een narcostaat

Een opstand in de gevangenissen, een ontsnapping van een drugsbaron, een live gijzeling van tv-journalisten en de moord op een aanklager. Een scenario voor de nieuwe Narcos, dacht u? In Ecuador is het gewoon realiteit.

Meer krantenkoppen in België

Starbucks lanceert nieuwe koffie: varkensvleeslatte

Na de koffie met olijfolie pakt de Amerikaanse koffieketen Starbucks alweer uit met een nieuwe opvallende koffiesmaak: varkensvlees. In de Chinese filialen van de keten kan je sinds kort een hartige latte bestellen, speciaal uitgebracht om het Chinees nieuwjaar te vieren.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen en felle wind op komst

De dag begon vandaag/woensdag overwegend droog, maar tegen de namiddag dikt de bewolking aan met stilaan lichte regen vanaf het westen die in intensiteit toeneemt. Morgen krijgen we nog meer regen op ons dak en wordt ook felle wind verwacht. Rukwinden klimmen naar tussen 80 of 90 km/u, of zeer tijdelijk 100 km/u of wat meer. Dat meldt het KMI.

Lees meer »

Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe uitbaters: “Iedereen kan hier echt zichzelf zijn”

Er is opnieuw een café langs de drukke Provinciebaan in Ledegem. Anneke Bovyn en Francky Segers mochten vorige week hun eerste klanten verwelkomen in café Sint-Pieter Ma Vie. “Tot de laatste dag was ik zenuwachtig, maar ik ben echt blij met het eindresultaat”, aldus Anneke die het café zal uitbaten.
The post Café Sint-Pieter Ma Vie weer open met nieuwe

Lees meer »

Uitbreiding Beukenhof met 1,5 hectare na 25 jaar een feit: “Groot draagvlak met 130 vrijwilligers”

Samen met Natuurpunt Krekel Anzegem en een 130-tal vrijwilligers werden vorige zaterdag 3.000 bomen en struiken geplant als uitbreiding van het ecologisch park Vichte. Het traditioneel doorknippen van een lint werd vervangen door het in twee zagen van een wilgentak. “De twee wilgentakken werden geplant aan het einde van het wandelpad als poort naar een mogelijk vervolg”, vertelt schepen van

Lees meer »

“Cocaïnege­bruik prins Harry in memoires was een truc om boeken te verkopen”

De bekentenissen van prins Harry (39) over zijn druggebruik in zijn memoires ‘Reserve’, kunnen hem nu wel eens zuur opbreken. Een conservatieve denktank wil weten of de hertog van Sussex daar ook eerlijk over is geweest in zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten. Al lijkt het erop dat de Amerikaanse overheid de prins beschermt. “Er is geen bewijs dat hij

Lees meer »

SAVE-bord in Bekaertstraat in Zwevegem herdenkt verongelukte Kato (12)

In de Bekaertstraat in Zwevegem zal op zondag 17 maart een SAVE-bord voor de verongelukte Kato Vandenbogaerde (12) onthuld worden. Het bord is een teken van solidariteit met de nabestaanden en moet een blijvende herinnering vormen.
The post SAVE-bord in Bekaertstraat in Zwevegem herdenkt verongelukte Kato (12) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar

Het Jabbeekse buurtinformatienetwerk werd in 2004 opgericht door toenmalig korpschef Paul Mortier, burgemeester Roland Verleye en Luc De Sutter. Men wou toen vooral via een intern communicatiesysteem de veiligheidsgevoelens in Jabbeke verhogen.
The post Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »