Krantenkoppen

Van Grieken toont opnieuw donker kantje van Vlaams Belang

14:50 Voorzitter Tom Van Grieken wil electoraal scoren met de omvolkingstheorie, maar tegelijk zet hij het Vlaams Belang zo weer in het verdomhoekje van extreemrechts. Wou hij het VB niet omvormen tot een f…

Meer krantenkoppen in België

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

Deze maand wordt warmste februari sinds begin metingen

De maand is nog niet helemaal achter de rug, maar het is nu al zeker dat het de warmste februari wordt sinds het begin van de metingen in ons land in 1833. Dat meldt onze weerman David Dehenauw. Het zal deze maand gemiddeld 8,2 of 8,3 graden geweest zijn.

Lees meer »

CHECK – Neen, deze video’s tonen geen zinkend Brits vrachtschip na aanval van de Houthi’s

Op sociale media zijn video’s opgedoken op van een schip dat tot zinken zou zijn gebracht door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Britse schip Rubymar werd inderdaad getroffen door een raket, maar de video’s van zinkende schepen dateren uit 2013 en 2020 en hebben niets te maken met de recente aanval. Reddingsdiensten proberen de zwaargehavende Rubymar intussen weg te

Lees meer »

Prijs van cacao op recordhoogte: wordt chocolade een luxeproduct en is het al te laat om goedkope paaseitjes te hamsteren?

De prijs van cacao is dubbel zo hoog als een jaar geleden en ligt nu zelfs hoger dan het record uit 1977. De oorzaken gaan van slecht weer tot piraterij. Gecombineerd met hoge suikerprijzen wordt chocolade onvermijdelijk duurder. “Chocolade is een kleine luxe. Als een reep 1 euro duurder wordt, laat je ze dan liggen?”, vraagt chocolatier Dominique Persoone zich

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Izegem werkt samen met provincie rond uitbreiding Wallemote-Wolvenhof

De stad Izegem heeft een samenwerkingsovereenkomst met de provincie West-Vlaanderen getekend omtrent de uitbreiding van provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Op vandaag is het domein 25 hectare, maar de stad heeft de voorbije jaren gronden aangekocht met het doel nog eens met 5 hectare uit te breiden.
The post Izegem werkt samen met provincie rond uitbreiding Wallemote-Wolvenhof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al bijna 150.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

KIJK. Voor tweede dag op rij verzamelen Russische soldaten zich op open plek en worden ze gedood door artillerieaanval

Oekraïne heeft opnieuw twee artillerieaanvallen op Russische troepen uitgevoerd. De russische soldaten verzamelden zich op een open plek in het Oleshky Sands National Nature Park om een dorp in Cherson aan te vallen. Op dronebeelden is te zien hoe ze vervolgens worden opgeblazen door een nauwkeurige aanval. Dat gebeurt slechts een dag nadat 65 Russische militairen in één klap gedood

Lees meer »

SC Oostrozebeke (3C) gelooft in behoud

De jongste 2-1-zege van Scor tegen kelderploeg Otegem heeft de troepen van trainer Kenzo Dejonghe een flinke portie moed gegeven. De punten waren dan ook broodnodig in de strijd om het behoud in derde provinciale C.
The post SC Oostrozebeke (3C) gelooft in behoud appeared first on KW.be.

Lees meer »