Krantenkoppen

Veel strengere straffen op voyeurisme dan exhibitionisme: Eddy Snelders riskeert tot 15 jaar cel

Naast exhibitionisme is ex-voetbalcommentator Eddy Snelders (64) nu ook in verdenking gesteld van voyeurisme. Wanneer het slachtoffer jonger is dan 16 jaar, dan staan daar straffen op tot 15 jaar cel.

Meer krantenkoppen in België

Logeren in eerste Plopsavilla’s kan vanaf kerstvakantie

Na de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel investeert Plopsa 23,5 miljoen euro in 55 nieuwe Plopsavilla’s. De werken aan het Plopsa Village gaan nu de laatste fase in. De opening van de eerste villa’s is gepland op 21 decemer 2024, bij de start van de kerstvakantie. Online boeken kan al vanaf eind maart.
The post Logeren in eerste Plopsavilla’s

Lees meer »

TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide

Op zaterdag 2 maart is er in en rond De Pluimen een sprinttriatlon en een duatlon. De duatlon is nieuw dit jaar. “Zo kunnen ook niet-zwemmers deelnemen”, zegt Bart Deferme (43), voorzitter van de Diksmuidse triatlonclub TriZer. Er schreven intussen al meer dan 100 sportievelingen in.
The post TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide appeared first

Lees meer »

Union-verdediger Christian Burgess jent de fans van Club Brugge met foto van betogende boeren op sociale media

Christian Burgess, de Engelse verdediger van Union, provoceert de supporters van Club Brugge, in de aanloop van het bekertreffen woensdagavond: op de sociale media post hij een foto van landbouwtractoren in Brussel, met de smalende woorden: “Brugge-fans arrived early in Brussels…”
The post Union-verdediger Christian Burgess jent de fans van Club Brugge met foto van betogende boeren op sociale media

Lees meer »

Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek

Lees meer »

Arsenaalsite in Gentbrugge opent: productielijn voor 80.000 afvalbakstenen, theater en beachvolleybal 

De Arsenaalsite in Gent opent vanaf begin maart de poorten voor het publiek met een breed aanbod. Ruim 6 hectare aan oude werkhallen is omgevormd om tijdelijk te dienen voor theateropvoeringen, bedrijven, beurzen en sportactiviteiten. Er waren al kortere en kleinschalige projecten, nu gaat de site helemaal open tot er een nieuwe wijk komt. Dat zal nog enkele jaren duren.

Lees meer »

Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In de hoogdagen vijf koersen per jaar”

Op zondag 25 februari hebben enkele voormalige bestuursleden van Koninklijke Veloclub Duinensprinters de vlag van de vereniging geschonken aan heemkring Ter Cuere. “Onze ‘Veloclub’ hield twee jaar geleden op te bestaan. Met deze overhandiging trekken we officieel een streep onder een stukje lokale wielergeschiedenis”, mijmerde voormalig bestuurslid Tony Vanmassenhove.
The post Laatste bestuursleden KVC Duinensprinters schenken vlag aan Ter Cuere:“In

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos fileert de strategie van Bart De Wever: “Als Vlaams Belang mee bestuurt in Vlaanderen, kan hij de andere partijen de schuld geven”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »