Krantenkoppen

Veel volle karren, maar ook… 77 wachtenden voor u: zo druk is het tijdens uitverkoop bij Fun

Speelgoedketen Fun zoekt een overnemer voor haar 29 winkels en dus startten ze deze ochtend met de totale uitverkoop. Wij raakten op tijd binnen in Wetteren en zagen hoe jonge ouders en grootouders gretig de portemonnee opentrokken. Welk speelgoed hoopten zij afgeprijsd te scoren? En waren de rekken nog wel vol genoeg voor zoveel volk? “Ik had een lijst met zeventien gezelschapsspellen, maar ik vond enkel eentje dat er niét op stond.”

Meer krantenkoppen in België

Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge

Vrijdag even na de middag merkten passanten witte rook op ter hoogte van de tunnel aan de New Yorklaan in Zeebrugge. De toegesnelde brandweer kon de oorzaak lokaliseren in de nissen van de tunnel.
The post Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

ANALYSE. De eieren zijn bijna op, maar de tanks en roebels rollen vlot: zo goed boert de Russische ‘kalasjnikov-economie’

Met een spervuur van sancties hoopte het Westen Rusland op de knieën te krijgen. Maar vooralsnog lijkt dat niet te lukken. De Russische ‘kalasjnikov-economie’ – waar arbeiders in wapenfabrieken meer verdienen dan advocaten – beleeft juist een glansperiode, met ‘dank’ aan de verwoesting van Oekraïne, schrijft ‘de Volkskrant’. Geld en wapens genoeg voor Poetin, maar waarom klaagt de gewone Rus

Lees meer »

België wil hulp droppen boven Gaza

14:02 Het Belgisch leger heeft een team naar Jordanië gestuurd om een operatie voor te bereiden waarbij een Belgisch transportvliegtuig hulpgoederen boven Gaza zal droppen. Zo wil ons land de humanitaire no…

Lees meer »

Oproep | Heeft 29 februari voor u een speciale betekenis?

We krijgen er donderdag opnieuw een extra dag bij dit jaar. Voor velen is zo’n schrikkeldag niets bijzonders, voor sommigen onder ons dan weer net wel. Heeft u op 29 februari iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwdag of een ander jubileum, en wilt u dat met ons delen?

Lees meer »

Minister Vandenbroucke wil betere behandeling voor endometriose: “Die taboesfeer moet eruit”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil snel een betere behandeling voor vrouwen met endometriose. Dat is een aandoening waarbij in de buikholte weefsel groeit dat lijkt op baarmoederslijmvlies. De ziekte veroorzaakt veel fysieke en emotionele pijn. Vandenbroucke wil iets veranderen aan de terugbetaling, maar ook een betere herkenning én erkenning van de ziekte.

Lees meer »

Saltburn-huis belaagd door influencers: “Ik hoop dat de hype snel overwaait”

Het landhuis, dat de setting is van de populaire film ‘Saltburn’, wordt belaagd met influencers die foto’s of filmpjes van zichzelf willen maken. Op dit moment kunnen bezoekers vrij wandelen in het openbare gedeelte van het terrein, maar toch worden er steeds meer mensen betrapt in het privégedeelte. Charles Stopford Sackville, de huidige eigenaar van het 700 jaar oude Drayton

Lees meer »