Krantenkoppen

Veertien jaar cel gevraagd voor Belg (24) die in centrum van Amsterdam toerist doodstak

Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft een celstraf van veertien jaar geëist tegen de Vlaming Nongo B.(24) voor het doodsteken van de Britse toerist Danny Castledine (22) in het centrum van Amsterdam. De verdachte uit Mechelen staat terecht voor doodslag.

Meer krantenkoppen in België

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en staande ovatie voor zieke Michael J. Fox op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

Judo Club Oostende maakt werk van een verdere groei: “Op een rustige, constructieve wijze”

Na de start in september trok judoclub Oostende afgelopen weken naar het provinciaal en regionaal kampioenschap. “Dat we met dergelijke groep al competitief aan de slag kunnen en hen zo de mogelijkheid geven om hun favoriete sport verder te beoefenen, stelt ons tevreden.”
The post Judo Club Oostende maakt werk van een verdere groei: “Op een rustige, constructieve wijze” appeared

Lees meer »

‘Jong Keukengeweld’ houdt het voorlopig voor bekeken

‘Jong Keukengeweld’, een ondertussen gevestigd concept van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen zal voorlopig geen vervolg krijgen. Dankzij het initiatief konden mensen tussen 18 en 30 jaar oud zich jarenlang inschrijven om bij jonge topchef aan een goedkoper prijsje te gaan tafelen. Maar Toerisme Vlaanderen wil met een nieuwe samenwerkingen nu focussen op een duurzamer personeelsbeleid in de restaurantsector. Horeca

Lees meer »

Cultuurraad reikt trofeeën en kunst-werken uit voor culturele inzet

Voor de uitreiking van de culturele trofeeën en de trofee van verdienste, verzamelden afvaardigingen van de verenigingen in d’Iefte. In de feestzaal zorgde het jeugdorkest voor de feestelijke muzikale tussendoortjes. René Berton presenteerde het geheel en leidde alles in goede banen.
The post Cultuurraad reikt trofeeën en kunst-werken uit voor culturele inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willem De Schryver speelt mee in ‘Assisen: de insulinemoord’: “Sinds ‘Knokke Off’ hebben mensen bepaald beeld van mij”

“Ik vind mezelf niet specialer dan een ander.” En toch. Als arrogante Alex in ‘Knokke Off’ veroverde hij menig tienerhart, en nu mag Willem De Schryver (22) een nieuwe prestigerol aan zijn cv toevoegen. In ‘Assisen: de insulinemoord’ vertolkt hij Stan, de broer van het slachtoffer. Het jonge talent vertelt in dit gesprek over zijn prille carrière, de plannen die

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Op bepaald moment besliste ze dat ze beter door de modder ging”: intimi geven kijk in hoofd van Maaike Cafmeyer

Ze acteert al meer dan 20 jaar, maar dankzij haar succesrol in ‘Chantal’ is Maaike Cafmeyer op haar 50ste populairder dan ooit. Buitenstaanders zien de West-Vlaamse als een vrolijke spring-in-’t-veld, maar intimi schetsen ook een ander, meer genuanceerd beeld van de actrice. Hoe is en denkt Maaike écht? Hoe ging ze om met de gitzwarte periode die ze achter de

Lees meer »

LIVE GAZA. VN-experts: geloofwaardige meldingen van executies en verkrachtingen Palestijnse vrouwen

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

INEOS-baas Jim Ratcliffe is officieel mede-eigenaar van Manchester United

Manchester United heeft dinsdagavond officieel bekendgemaakt dat Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar van de club is geworden. Eind december werd al bekend dat de hoofdeigenaar van het Britse chemiebedrijf INEOS (INspec Ethylene Oxide and Specialties) zich voor een kwart van de aandelen zou inkopen. Nadat de Premier League en de FA daarvoor het licht op groen zetten, is nu ook de

Lees meer »