Krantenkoppen

Verborgen ruimte in voertuig verboden: maakt de strijd tegen drugs zelfs een camper crimineel?

Wie een voertuig heeft met een zelfgebouwde verborgen ruimte riskeert voortaan een straf – zelfs als er geen drugs inzitten. De intentie wordt crimineel, en dat vinden experts strafrecht gevaarlijk.

Meer krantenkoppen in België

Wall Street: deuk voor Alto

20:31 New York kleurt rood en wacht met spanning op het kwartaalrapport van de chipontwerper Nvidia. Palo Alto Networks krijgt een deuk van meer dan een kwart na een strategiewijziging.

Lees meer »

De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig”

Het sociaal project De Gezellige Tallore bezorgt twee keer per maand senioren uit de gemeente een fijne namiddag. Het project wordt ondersteund door het Sociaal Huis Koekelare, terwijl de activiteiten volledig worden gedragen door vrijwilligers, zoals Willy (87) en Rosa (79).
The post De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mila, dochter van Freek Braeckman, combineert thuisonderwijs met topsport:“Communiceren met mijn paarden is voor mij therapie”

“Ik heb mijn weg in het competitieleven moeten zoeken. Ik legde mezelf te veel druk op.” Mila Braeckman (18), dochter van VTM-nieuwsanker Freek (44), kiest als topatlete voluit voor de paardensport. Ze is ambassadrice van de bekende paardenshow ‘Cavalluna’, maar haar passie vraagt ook heel wat opoffering en is niet risicovrij, vertelt ze in dit exclusief interview. “Met paardensport alleen

Lees meer »

‘Othon & Friends’ maakt natuurlijke voeding voor honden en zelfs katten: “Gezonde dieren in een gezondere wereld is onze drijfveer”

Na twee jaar onderzoek, gedragen door een liefde voor de dieren, brengen Francis De Jode en zijn partner Noémie hun ‘Othon & Friends’ op de markt. “We moeten durven stilstaan bij de voeding die we aan onze trouwe viervoeters geven!”
The post ‘Othon & Friends’ maakt natuurlijke voeding voor honden en zelfs katten: “Gezonde dieren in een gezondere wereld is

Lees meer »

Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar

Zaterdag trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich op gang voor de mannen en de vrouwen. Aan de start van de Omloop voor vrouwen staat Alana Castrique (24). Zij hoopt zich te tonen na twee pechjaren.
The post Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische militairen vrijgelaten na vechtpartij in Noorwegen

De vier Belgische militairen die afgelopen weekend werden gearresteerd na een vechtpartij in Noorwegen, zijn vrijgelaten. Dat meldt de Noorse nieuwswebsite VG en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS door politiewoordvoerder Lena Romestrand. De militairen mogen Noorwegen voorlopig niet verlaten.

Lees meer »

Belgian Lions beginnen hun EK-kwalificatiecampagne in Slovakije

De Belgische basketbalmannen openen donderdag hun kwalificatiecampagne op weg naar het EK van 2025. Ze werden ingedeeld in groep C met Spanje, Letland en Slovakije en mikken op een negentiende EK-kwalificatie, een zesde op rij.
The post Belgian Lions beginnen hun EK-kwalificatiecampagne in Slovakije appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

“Vanaf de eerste dag een succes”: Chris Bevernage en Ri4vos vieren 15-jarig bestaan van Marktcafé Les Halles in Ieper

Op 9 maart zal het precies vijftien jaar geleden zijn dat Chris Bevernage de deuren van Les Halles op de Grote Markt opende en dus trok hij aan de mouwen van zijn vrienden Wim Vandamme en Bart Devos van Ri4vos om er iets speciaals rond te organiseren. Het resultaat: vier gratis optredens op elke negende van de maanden maart, april,

Lees meer »