Krantenkoppen

Verzekeringsmakelaar Callant gaat ook kredieten verstrekken

15:06 De West-Vlaamse verzekeringsmakelaar Callant wil binnen vijf jaar voor een half miljard euro leningen per jaar verstrekken aan bedrijven en particuliere klanten. Met dat doel voor ogen neemt het bedri…

Meer krantenkoppen in België

Multicultureel festival Multi-City gaat dit jaar niet door

Het multiculturele minifestival Multi-City, dat in mei vorig jaar een succesvolle eerste editie kende op het Mariakerkeplein in Mariakerke, zal in 2024 niet plaatsvinden.
The post Multicultureel festival Multi-City gaat dit jaar niet door appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zedenfeiten verdachte leerkracht werd ooit uit Chiro gezet: “Na een voorval op kamp trokken we aan de alarmbel”

Het nieuws van de aanhouding van een 26-jarige leerkracht van het LAB Sint-Amands, die verdacht wordt van zedenfeiten, is als een bom ingeslagen. Leraar Y.S. bleek een populaire leerkracht te zijn, maar het viel heel wat leerlingen op dat hij vooral meisjes naar voren schoof in de klas. Hij werd ooit ook uit de Chiro gezet wegens te nauwe contacten

Lees meer »

“Ik kon het vel zo van mijn borsten halen”: Jacky Lafon werd ooit gedefibrilleerd op de set van ‘Familie’

Nog voor de uitzending van ‘De tafel van Gert’ donderdagavond van start ging, verraste Jacky Lafon (77) de hele studio met een opvallende anekdote: “Ik ben ooit gedefibrilleerd bij ‘Familie’.” Jacky was wel even een belangrijk detail vergeten. Het was niet de actrice zelf die onwel was geworden, wel haar iconische personage Zatte Rita.

Lees meer »

Schurft vastgesteld in crèche in Leuven

Er is schurft vastgesteld bij een peuter in een crèche van Zorg Leuven. Dat meldt VRT NWS woensdag en bevestigt Bieke Verlinden (Vooruit), Leuvens schepen van Zorg en Welzijn en voorzitter van Zorg Leuven.

Lees meer »

Lichaam van Navalny ligt in ziekenhuis in Siberië, honderden mensen opgepakt tijdens herdenkingen

Het lichaam van de politieke dissident Aleksej Navalny ligt in het mortuarium van het ziekenhuis van Salechard, een stad in het noordwesten van Siberië. Dat schrijft de Russische krant Novaya Gazeta. Er zou nog geen autopsie zijn uitgevoerd. Ondertussen staan mensen op verschillende plaatsen stil bij de dood van Navalny, wat in Rusland al tot honderden arrestaties leidde.

Lees meer »

Chinese autofabrikant BYD brengt elektrische auto op de markt voor 14.000 euro (in China)

De Chinese autobouwer BYD heeft aangekondigd dat er in China een volledig elektrische auto op de markt komt die (omgerekend) minder dan 14.000 euro zal kosten. Dat schrijven verschillende gespecialiseerde autonieuwssites. BYD maakt zich sterk dat daarmee officieel het tijdperk is aangebroken waarin elektrische auto’s goedkoper zijn dan traditionele auto’s op benzine en diesel.

Lees meer »

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

▶ “Wout van Aert is topfavoriet om de Omloop te winnen”

In de tweede aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en voormalig wielrenner Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Lotte Kopecky, Remco Evenepoel en Wout van Aert. Er wordt uiteraard ook al uitgebreid uitgekeken naar het Belgische openingsweekend.

Lees meer »

Verdachte (25) opgepakt voor home-invasion bij de Pfaffs

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft een verdachte opgepakt voor de home invasion bij de familie Pfaff op 18 augustus vorig jaar. Het gaat om een 25-jarige man uit Charleroi. Carmen Pfaff kreeg toen enkele rake klappen en werd opgesloten in het toilet.

Lees meer »