Krantenkoppen

Voor het eerst oog in oog met moordenaar van haar dochtertjes Maud (8) en Ona (5): mama Astrid daagt ex voor rechter wegens slagen

Maanden vóór hij zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5) om het leven bracht, heeft Chris Vanhaverbeke (44) klappen uitgedeeld aan hun moeder tijdens een ruzie over geld. Hij zou haar toen ook verkracht hebben. Het geweld mondde uit in een echtscheiding, die bij de Waardamse aardappelteler de stoppen deed doorslaan. Voor het eerst sinds zijn gruweldaad ziet Vanhaverbeke maandag zijn ex terug tijdens zijn proces voor het partnergeweld. Zal hij haar in de ogen durven te kijken?

Meer krantenkoppen in België

Vijf grootste gas- en oliebedrijven maakten kwart biljoen euro winst: “Oliemultinationals grote winnaars van oorlog in Oekraïne”

De vijf grootste Europese en Amerikaanse fossiele brandstofbedrijven Shell, BP, Chevron, ExxonMobil en TotalEnergies hebben sinds de start van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in 2022 al 281 miljard dollar (meer dan een kwart biljoen euro) winst gemaakt. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de internationale mensenrechtenorganisatie Global Witness.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief live op HLN: Voorde-Appelterre vloert leider Ninove in de derby in tweede amateurklasse

Vanaf dit weekend biedt HLN in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Met deze week de topper in tweede amateurklasse A KFC Voorde-Appelterre tegen KVK Ninove, die gemakkelijk gewonnen werd door de thuisploeg. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »

Chiro Joeki krijgt hulp van ouders en oud-leiding voor megapannenkoekenbak

Met zo’n 10.000 pannenkoeken als doel was het in de lokalen van Chiro Joeki een gezellige drukte. Leiding, ouders en oud-leiding stonden met blozende wangen rond de bakplaten. Van in de vroege ochtend worden de porties deeg klaargemaakt. Het geheime Chirorecept hangt aan de muur en wordt door de deegmakers punctueel gevolgd: vijf kilogram bloem,
The post Chiro Joeki krijgt

Lees meer »

Astrid en Natalia leven in nieuw programma ‘Back to reality’ als alleenstaande mama’s: “We hebben zélf de afwas gedaan”

“Ik voelde echt paniek bij de start, en was voortdurend aan het rekenen.” Voor Astrid Coppens – die haar tv-comeback definitief heeft ingezet – werd ‘Astrid en Natalia back to reality’ een programma dat ze niet snel zal vergeten. Een maand lang leefde het duo als alleenstaande mama’s met een minimumbudget. Ook voor Natalia bleef de ervaring nazinderen. “We zijn

Lees meer »

Ook Poetin had meer verwacht van interview met Amerikaanse presentator Tucker Carlson: “Niet echt voldoening uit gehaald”

De Russische president Vladimir Poetin (71) had wel wat meer verwacht van zijn eerste interview met een westerse journalist, de Amerikaanse ex-presentator Tucker Carlson (54). Dat heeft hij toegegeven in een tv-interview. Carlson kreeg vorige week veel kritiek op het gebrek aan scherpe vragen in het beruchte interview met Poetin. En ook de president zelf had gehoopt dat de Amerikaan

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront – Zelensky noemt situatie aan het front “uiterst moeilijk”

België roept vandaag nog de Russische ambassadeur op het matje. Dat heeft premier Alexander De Croo vanochtend gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. Ons land wil opheldering over de dood van oppositieleider Navalny. De situatie aan het front in Oekraïne is “uiterst moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky maandag. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de

Lees meer »

Regi doet uit de doeken hoe hij Kristel ten huwelijk vroeg in ‘Regi gaat trouwen’: “Ik heb daar niet bepaald van genoten”

Regi’s (47) huwelijksaanzoek? Dat was puur genieten voor Kristel , maar voor haar geliefde niet zo zeer. “Hij was super zenuwachtig, met zwetende en trillende handjes. Ik vond het zo erg voor hem”, herinnert Kristel zich in ‘Regi gaat trouwen’. “Voor iemand met zoveel podiumervaring, leek het wel een schooltoneeltje”, geeft Regi toe.

Lees meer »