Krantenkoppen

Voor wie zijn jodiumtabletten nuttig en waarom? Mag je ze zomaar innemen? 

De overheid roept mensen op om een doosje jodiumtabletten in huis te halen als onderdeel van een nieuwe sensibiliseringscampagne. Maar waarom hebben we jodiumpillen eigenlijk nodig? Is het nuttig voor iedereen? En mag je die zomaar innemen?

Meer krantenkoppen in België

Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR komt terug: “Al extreme snelheden tot 170 per uur gemeten”

In Oostende komen twee nieuwe vaste flitscamera’s. Het gaat om de Gistelsesteenweg waar er een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur, en de Stuiverstraat, waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is. “Tegen eind maart treden ze allebeide in werking”, zegt schepen van Handhaving, Maxim Donck (N-VA).
The post Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR

Lees meer »

Amsterdamse sekswerkers mogen opnieuw later werken: stadsbestuur schrapt vervroegd nachtelijk sluitingsuur op de Wallen

De gemeente Amsterdam heeft de beperkte openingstijden voor sekswerkers in het Wallengebied op weekenddagen teruggedraaid. Sinds april vorig jaar mochten prostitutiebedrijven in het weekend niet later dan 03.00 uur open zijn. De gemeente heeft het besluit weer teruggedraaid, aangezien “een negatief beeld overheerst ten aanzien van de veiligheidsrisico’s voor sekswerkers”, zo is dinsdag te lezen in het gemeenteblad.

Lees meer »

“Ze woonde alleen en kreeg niet veel bezoek, maar kwaad opzet?”: buren blijven achter met vele vragen nadat bewoonster (38) oude molen dood aangetroffen wordt

“Al wat we weten, is dat dit ongelooflijk triest is.” De buren van de opvallende molenaarswoning in Veltem-Beisem, waar vrijdag het levenloze lichaam van de 38-jarige bewoonster aangetroffen werd, blijven met vele vragen achter. Ook het gerecht heeft de antwoorden nog niet, een autopsie moet meer duidelijkheid brengen. Maar kwaad opzet kan niemand in de buurt zich voorstellen, al houdt

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »