Krantenkoppen

Voormalige sterparticipatie voortaan ‘immaterieel’ voor Sofina

19:14 De waarde van het Indiase Byju’s is voortaan ‘immaterieel’ in Sofina’s portefeuille. Dat stelt de Boël-holding in haar jongste nieuwsbrief. De techmalaise schudt de top tien van Sofina’s grootste part…

Meer krantenkoppen in België

Man voor rechter na vervalsen van arbeidsovereenkomst

Een man moet zich voor de rechter van Ieper verantwoorden voor het opmaken van valse arbeiderscontracten. Hij wou die gebruiken om een nieuwe verhuurovereenkomst te sluiten.
The post Man voor rechter na vervalsen van arbeidsovereenkomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaarlijks renoveren 4 op de 10 Belgen hun huis, maar dat doen ze niet meer omwille van het comfort

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Opnieuw vervuiling in beken in Kortemark en Torhout: “Schuimvlokken van frietvet in water”

Voor de derde keer in vier maanden tijd werd een milieuvervuiling vastgesteld in beken in Torhout en Kortemark. Deze keer gaat het om witte schuimvlokken die in het water van de Spanjaardbeek in Torhout en de Kasteelbeek en Krekebeek in Kortemark drijven. De brandweer legde absorptierollen in het water. “Na onderzoek blijkt dat het om een aanzienlijke hoeveelheid frietvet gaat

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier Belgische militairen vrijgela­ten na massale vechtpar­tij in Noorwegen: toestand slachtoffers nog onduidelijk

De vier Belgische soldaten die dit weekend opgepakt werden na een straatgevecht in Noorwegen zijn zondagavond allemaal vrijgelaten. Dat bevestigt Lena Romestrand van de Noorse politie. Volgens haar is er geen enkele grond die een langere opsluiting van de Belgen rechtvaardigt. De militairen hebben wel het bevel gekregen om het land voorlopig niet te verlaten.

Lees meer »

Ondanks slecht weer is Hugo (57) toch vertrokken voor looptocht van 196 kilometer over parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne

Vrijdagnamiddag even na 14 uur is Hugo Derycke (57) van start gegaan voor zijn eigen Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat gebeurde op de plaats waar aanstaande zondag de officiële start wordt gegeven van Kuurne-Brussel-Kuurne voor beroepsrenners, op de Rijksweg. Opmerkelijk genoeg koos Hugo niet voor de fiets, maar om het non-stop al lopend te doen. Hij streeft ernaar om de volledige afstand van

Lees meer »

Pro-Palestijnse manifestanten voeren actie in Gent tegen komst Israëlische voetbalclub Maccabi Haifa

In Gent is een pro-Palestijnse manifestatie aan de gang onder de stadshal. Een 80-tal mensen protesteert er tegen het Europese voetbalduel tussen KAA Gent en de Israëlische club Maccabi Haifa. Ze vinden dat dit niet kan nu er in Gaza burgerdoden blijven vallen. De stad nam enorme veiligheidsmaatregelen aan het stadion en het centrum. De manifestatie verloopt rustig, de opkomst

Lees meer »

Annelies wint hoofdprijs eindejaarsactie

De gemeente Avelgem stelde de eindejaarsactie ‘WINter in A’ op poten om de lokale handel te promoten. Die werd gewonnen door Annelies Reynaert. Ze gaat naar huis met shoptegoed ter waarde van 500 euro voor de lokale handelszaken. Niet enkel zij mag zich gelukkig prijzen. Tal van andere Avelgemnaren hebben recht op een prijs na de winactie.
The post Annelies

Lees meer »

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

Stefaan (56) heropent bakkerij ‘t Krokantje in Hooglede acht maanden na overlijden van echtgenote: “Ik hou het op één dag per week”

Bakker Stefaan De Meyer (56), die in juni 2023 zijn echtgenote Marijke Coghe verloor, opent vandaag, dinsdag, voor het eerst opnieuw de deuren van hun bakkerij in de Hogestraat in Hooglede. Voortaan zal Stefaan er elke dinsdag vers brood aan de man brengen. “Mijn oven was eigenlijk al bijna verkocht, maar uiteindelijk heb ik beslist om hier toch nog brood

Lees meer »

Deze Acid-fans hebben aan crowdfunding gedoneerd: “500 euro is veel, maar ze moeten luisteren naar de jeugd”

Vér voorbij de 100.000 euro. De crowdfunding van Acid (24) is een waanzinnig succes. Meer dan 13.000 mensen deden hun portemonnee open voor de veroordeelde youtuber. Frank (58) en zijn zoon Quinten (20) gaven 500 euro, het hoogste bedrag na een anonieme gift van 1.600 euro. Ward (23) gaf 200 euro. “Dit is het failliet van justitie”, vertellen de gulle gevers die wij spraken.

Lees meer »