Krantenkoppen

Vrachtwagen belandt in berm op A11: veel verkeershinder

In Moerkerke bij Damme is een vrachtwagen in de berm beland. Dat gebeurde rond zeven uur op de A11 in de richting van Antwerpen. De vrachtwagen kon niet meer verder rijden waardoor die moest worden getakeld. De snelweg werd daarom een tijdlang afgesloten. Dat zorgde voor veel verkeershinder.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe test om voedselverspilling tegen te gaan: “Gents bedrijf ontwikkelt hulpmiddel om houdbaarheidsdata nog beter te bepalen”

Een Gents bedrijf heeft een nieuwe tool ontwikkeld om de houdbaarheidsdata van voedingsmiddelen nog beter en sneller te bepalen. Producenten van voedingsmiddelen hebben nu een grote houdbaarheidsmarge om zeker te zijn dat er niets met de producten kan gebeuren. Vaak moeten die bedrijven soms 2.000 stalen nemen voor ze de datum kunnen bepalen. Het Gents bedrijf I-Challenge heeft nu één

Lees meer »

PORTRET. Nog maar net weduwe en Joelia Navalnaya treedt al uit de schaduw: “Poetin heeft mijn man vermoord, maar ik blijf vechten voor Rusland”

Joelia Navalnaya (47) is nog maar net weduwe en heeft nog geen afscheid kunnen nemen van haar man Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider stierf vorige week in – op z’n zachtst gezegd – vreemde omstandigheden in een strafkamp in Siberië. Maar toch spreekt ze al de wereld toe. Vanuit Brussel, zowaar. “Ik zal zijn werk verder zetten.” Een portret van

Lees meer »

Schokkende beelden: “UNRWA-medewerker neemt lichaam van vermoorde Israëliër mee in voertuig tijdens Hamas-aanval op kibboets”

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een UNRWA-medewerker tijdens de terreuraanval van Hamas op 7 oktober het lichaam van een vermoorde Israëliër meeneemt in een voertuig. Dat blijkt uit een analyse van ‘The Washington Post’. Eerder had ook Israël de beelden al vrijgegeven en de UNRWA-medewerker geïdentificeerd.

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer aangetroffen bij brand in Gent

De brandweer heeft vrijdagavond een zware brand geblust in Gent, Ledeberg. Daarbij is een dodelijk slachtoffer gevallen. Het parket onderzoekt de zaak, maar hoogstwaarschijnlijk is de brand een ongeluk en is er geen kwaad opzet in het spel.

Lees meer »

Verkeersinstituut Vias wil dat blaastest voor lachgas wordt ingevoerd

Verkeersinstituut Vias wil dat het gebruik van een blaastest om lachgas op te sporen mogelijk wordt gemaakt in ons land. Die test wordt op dit moment ontwikkeld in Nederland. Lachgas is populair als partydrug en geeft een kortstondige roes. Maar uit nieuw Nederlands onderzoekt blijkt dat lachgas tot 45 minuten invloed kan hebben op het rijgedrag van de gebruiker.

Lees meer »