Krantenkoppen

Waarom gingen er afgelopen nacht zoveel autoalarmen af?

Afgelopen nacht zijn er opvallend veel autoalarmen van geparkeerde auto’s afgegaan her en der in ons land. Dat blijkt een gevolg te zijn van de doortocht van storm Isha in België. "De felle windstoten van de storm Isha zetten de alarmen in gang", verklaart autojournalist Hans Dirix in “De wereld vandaag” op Radio 1.

Meer krantenkoppen in België

“Ze doofden sigaret op mijn lichaam”: migranten getuigen over “gewelddadige illegale pushbacks” aan grens Kroatië-Bosnië

Van naakt in een ijskoude rivier gegooid worden tot stokslagen: vluchtelingen en migranten aan de grens tussen Kroatië en Bosnië en Herzegovina moeten helse beproevingen doorstaan om Europa binnen te kunnen. Dat blijkt uit getuigenissen die Dokters Van De Wereld (MdM) in opvangkampen in de regio verzamelde. "Elke dag worden strafbare feiten gepleegd in het kader van het grensbeleid."

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

BES Beernem lanceert nieuwe groepsaankoop

Na de sluiting van het oudste biobedrijf van Vlaanderen in Beernem, De Hogen Akker, gingen de klanten op zoek naar een alternatief voor hun biologische producten. Drie klanten sloegen de handen in elkaar en richtten de vzw Biobes Beernem op. Later groeide het initiatief uit tot een coöperatieve zonder winstoogmerk waar coöperanten en klanten terechtkunnen voor lokale, biologische producten.
The

Lees meer »

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus stuurt (wellicht) laatste foto vanop de maan: “Slaap zacht, Odie”

De maanlander Odysseus heeft wellicht zijn laatste teken van leven gegeven. Het ruimtetuig landde vorige week op de maan en schreef daarmee geschiedenis. Het was de eerste geslaagde maanlanding door een privébedrijf. Maar nu het nacht wordt op de maan, krijgen de zonnepanelen geen stroom meer en is de missie vermoedelijk definitief voorbij. Het bedrijf hoopt dat de maanlander opnieuw

Lees meer »

Rolstoelgebruikers Rob en Diana geweigerd voor hun vlucht naar Tenerife: “We voelden ons aan de kant geschoven”

Vakantie geboekt, klaar om in te checken en vervolgens geweigerd worden voor de vlucht. Het overkwam Oud-Turnhoutenaar Rob Penders (44) en zijn vriendin Diana van Verre (47) in januari van dit jaar. De twee rolstoelgebruikers wilden met vliegtuigmaatschappij Transavia op reis vertrekken vanuit Rotterdam naar Tenerife. “Je voelt je machteloos”, getuigt het koppel.

Lees meer »

Torhout opent sterrenregister ongeacht lengte van de zwangerschap

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond vroeg Pieter Billiet (CD&V) in naam van de in extremis verontschuldigde Delphine Levrouw (CD&V) om in Torhout een sterrenregister te openen waarin ouders hun stilgeboren kindje kunnen laten opnemen, ongeacht de lengte van de zwangerschap. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) antwoordde positief. Hij verving schepen van Begraafplaatsen Elsie Desmet (CD&V), die eveneens afwezig was.
The post

Lees meer »

Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare

Het kunstproject voor het goede doel is een samenwerking tussen kledingzaak Adonis uit de Noordstraat en de SASK. Veertien oude etalagepoppen kregen een tweede leven dankzij evenveel kunstenaars. De unieke stukken worden op 9 maart geveild in de academie.
The post Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »