Krantenkoppen

Wanneer een (deel van een) tweeling een misdaad pleegt, hoe kan DNA-onderzoek in toekomst de juiste dader aanwijzen?

Wetenschappers van de KU Leuven willen een methode ontwikkelen waarmee ontdekt kan worden welk familielid een misdaad gepleegd heeft. Via het DNA van naaste verwanten kunnen daders al worden opgespoord, maar bij broers of mannelijke tweelingen is het nog vrij complex om te achterhalen wie van hen de dader is. Met de hulp van 100 tweelingen willen wetenschappers dat verschil duidelijker in kaart brengen.

Meer krantenkoppen in België

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het in heel Europa moeilijk”

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke bij Zedelgem realiseert dezer dagen met de acht winkels van zijn retailgroep Yess! een omzet van 12 miljoen euro. In 2017 verkocht hij al zijn aandelen in de (nu failliete) speelgoedketen Fun, die hij zelf opgericht had. “De speelgoedwereld was toen al aan het veranderen.”
The post Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het

Lees meer »

Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken”

In haar tweede roman ‘Ik ga naar de schapen’ beschrijft Marieke De Maré een dorpje doodgewone mensen, bij wie het schijnbaar goed gaat. “Schijn bedriegt, elk van mijn personages draagt littekens uit zijn jeugdjaren”, vertelt de Brugse stadsschrijver.
The post Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Van gamingkanjer tot AI-koning: waarom Nvidia plots een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is

Vanavond maakt Nvidia zijn jaarresultaten bekend en die zullen naar alle waarschijnlijkheid iedereen van hun sokken blazen. "Nvidi-wie?", horen we je mompelen. Maak kennis met het Amerikaanse chipbedrijf dat lange tijd vooral gamers gelukkig maakte, maar intussen – met wat meeval – haast eigenhandig de revolutie rond artificiële intelligentie (AI) doet draaien.

Lees meer »

“Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm

Weer en wind houden de Last Post niet tegen. De plechtigheid vond donderdagavond voor het eerst plaats voor de Menenpoort, die uit voorzorg volledig werd afgesloten. “Het werd te gevaarlijk.”
The post “Gelukkig blies onze kepie niet weg”: Last Post op unieke plek nadat Menenpoort wordt afgesloten door storm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt na kankerdiagnose”

Met 49 edities van de Dodentocht in Bornem achter zijn naam, ontving Herman Stael (74) recent de titel Sportlaureaat Zedelgem ‘Uitzonderlijke prestatie’. Een verdienste die hij bijeenstapte dankzij training het jaar rond, goede genen en steun van zijn vrouw onderweg. Ook na zijn 50ste tocht wil Herman blijven stappen.
The post Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt

Lees meer »

Renée, de vier maanden oude puppy die maandag werd gestolen, is weer terecht: “Onbeschrijfelijk gelukkig”

De jonge puppy Renée die maandagmorgen werd gestolen in Zwevegem, is weer terecht. De Franse buldog van amper vier maanden oud werd woensdag teruggevonden in een kartonnen doos net over de grens met Frankrijk in Wattrelos. De mensen die de kartonnen doos met daarin het jonge hondje aantroffen, hadden de post van de eigenaars gezien op Facebook en waren zo

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »