Krantenkoppen

Wat als een tweeling een misdaad pleegt? Wetenschappers zoeken 100 tweelingbroers voor uniek DNA-onderzoek

Wetenschappers Heleen Coreelman en Sofie Claerhout (KU Leuven) zoeken 100 tweelingen om hun DNA te bestuderen. Met hun onderzoek willen ze een methode aanscherpen waarmee aangetoond moet worden welk lid precies een misdaad pleegde.

Meer krantenkoppen in België

Veldegemse toneelkring brengt komische klasreünie

Vanaf 15 maart brengt Koninklijke toneelkring Int Wroede ende int Sotte in ‘t Lokaal de populaire toneelkomedie ‘De reünie.’ In het Veldegems dialect kruipen acht acteurs vijf avonden in de rol van oud-klasgenoten, voor een herkenbaar verhaal over hoe geslaagd het leven en hun weerzien verloopt. Soms dramatisch, veelal komisch.
The post Veldegemse toneelkring brengt komische klasreünie appeared first on

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

STANDPUNT. De chemiecluster is niet vanzelfsprekend

Hoog bezoek in Antwerpen dinsdag. De top van de Belgische politiek, de Europese Commissievoorzitter en meer dan zeventig CEO’s van grote Europese bedrijven hielden er een top over de toekomst van de industrie in Europa. Die ziet er niet rooskleurig uit. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil daar iets aan doen.

Lees meer »

Jan Van den Bosch verklaart waarom striptease-act in ‘Familie’ zeer zedig bleef: “Ik vergelijk het graag met de film ‘Jaws’”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »