Krantenkoppen

Wat als een tweeling een misdaad pleegt? Wetenschappers zoeken 100 tweelingbroers voor uniek DNA-onderzoek

Wetenschappers Heleen Coreelman en Sofie Claerhout (KU Leuven) zoeken 100 tweelingen om hun DNA te bestuderen. Met hun onderzoek willen ze een methode aanscherpen waarmee aangetoond moet worden welk lid precies een misdaad pleegde.

Meer krantenkoppen in België

Deila zondag wellicht nog op bank bij Club, dat Mignolet en De Cuyper even dreigt kwijt te zijn

Niets dan ellende bij Club Brugge, waar Ronny Deila volgens de eerste signalen alvast niet vóór zondag ontslagen zou worden. In Genk moet blauw-zwart het wellicht wel zonder doelman en steunpilaar Simon Mignolet – de doelman kampt met een hamstringprobleem. En dan is er nog Maxim De Cuyper, die na zijn duw aan ref D’hondt een schorsing van vijf matchen

Lees meer »

“Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare

Dit weekend zet men in Roeselare de zotskap op. De stad wordt overgenomen door de carnavalisten. Een van de feestvierders zal ongetwijfeld regenboogprins Kristof I of Kristof Kerckenaere zijn die op een toevallige manier bij het Roeselaars canavalsgebeuren betrokken raakte.
The post “Geen schrik om op podium te staan”: Kristof Kerckenaere wordt dit weekend tot Regenboogprins gekroond in Roeselare appeared

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Ziggy uit ‘K2 zoekt K3′ krijgt staande ovatie van Katy Perry en Lionel Richie in ‘American Idol’: “Eén van de beste optredens”

“Één van de beste optredens van de dag.” Het zijn de woorden van zanger Luke Bryan (47) vlak na de ‘American Idol’-auditie van Ziggy Krassenberg (22), bekend uit ‘K2 zoekt K3′. De influencer, die zondag zijn opwachting maakte in de talentenjacht, zong het nummer ‘Million Reasons’ van Lady Gaga en wist alle drie de juryleden te overtuigen. “I did it”,

Lees meer »

Film “Oppenheimer” pakt ook op de SAG Awards de belangrijkste prijzen

"Oppenheimer", de film over atoombomwetenschapper Robert Oppenheimer, is de grote winnaar van de SAG Awards. Acteur Cillian Murphy won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een film, Robert Downey jr. die voor beste mannelijke bijrol in een film. De SAG Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die over twee weken worden uitgereikt.

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op

Een 40-jarige Bruggeling heeft bij verstek vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een controleur van De Lijn op de kusttram in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.
The post Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer Westhoek kan bij crisissituaties commandopost opzetten dankzij nieuw voertuig: “Uniek met 5G-verbinding”

Brandweer Westhoek heeft een "mobiele commando-unit" voorgesteld. Met dat voertuig kan in sneltempo een eigen commandopost worden opgezet tijdens grote reddingsoperaties. Brandweer, politie en medische diensten kunnen daar dan makkelijk overleggen. Uniek is dat het vervoermiddel 5G-technologie heeft om snel en veilig informatie te kunnen uitwisselen.

Lees meer »