Krantenkoppen

Wetenschappers: “Mens goedkoper dan AI bij meerderheid van de banen”

De meeste jobs kunnen voorlopig niet op een rendabele manier vervangen worden door artificiële intelligentie (AI). Dat zeggen onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in een van de eerste diepgaande studies naar de vervangbaarheid van mensen door AI.

Meer krantenkoppen in België

▶ Maakt België dit jaar kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?: “De Franstaligen hebben duidelijk succesvollere inzendingen”

De Franstalige omroep RTBF heeft de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Maken we kans om te winnen? Zitten er opvallende kanshebbers bij de andere landen? En vormt de deelname van Israël een risico voor het Eurosongfestival? HLN Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen. “ In Armenië zijn ze van hun sokken geblazen.”

Lees meer »

Al bijna 150.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

Absurde outfit met (bijna) dramatische gevolgen: hoe mankini Australische ruiter ei zo na de Spelen leek te kosten

Je moet het zien om het te geloven. Shane Rose, één van Australiës beste ruiters, dreigde even de Olympische Spelen te missen omdat hij tijdens het bekende evenement ‘Wallaby Hill Extravaganza’ een rit aflegde in een… mankini. Rose komt met de schrik vrij, nadat Equestrian Australia (EA) hem vrijuit laat gaan: “Shane heeft nagedacht over het incident en heeft zijn

Lees meer »

Mini-Wheels organiseert modelbouwtentoonstelling: “We zijn erin geslaagd enkele jongeren aan te trekken”

De Mini-Wheels modelbouwclub organiseert op zondag 18 februari voor de tiende keer een modelbouwtentoonstelling. Een 50-tal standhouders zijn er aanwezig, waaronder mensen van Duitsland en Frankrijk.
The post Mini-Wheels organiseert modelbouwtentoonstelling: “We zijn erin geslaagd enkele jongeren aan te trekken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al derde Antwerpse advocaat vervolgd in Sky ECC-zaak: “Hij gaf crimineel in Dubai tips hoe die geld kon witwassen”

De Antwerpse advocaat Jorgen Van Laer wordt vervolgd voor een poging tot witwassen en voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij zou een cliënt die in Dubai verblijft, advies hebben gegeven over hoe hij crimineel geld kon witwassen. Van Laer zegt dat het om een oude zaak gaat. “Dit staat volledig los van de activiteiten van ons huidige kantoor.”

Lees meer »

Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto?

Met een foto die ze nam in 2017 tijdens de laatste editie van Gouden Boomstoet is de Loppemse fotografe Emily Van Den Broucke geselecteerd voor het Team Belgium op de World Photographic Cup. “Dit zijn de Olympische Spelen van de fotografie.”
The post Valt fotografe Emily uit Loppem in de prijzen met deze foto? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam

Steven Sanders start met Steekvlam een nieuw concept. In zijn studio interviewt hij beloftevolle jonge mensen met grote plannen en ook succesvolle ondernemers waarbij de steekvlam al is ontstoken. Tweewekelijks zal hij zijn videopodcast online zetten.
The post Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem

Wellicht voor het eerst in Wevelgem kan je dit weekend getuige zijn van een snelheidsrace tussen wagens. Weliswaar bolides die aangestuurd worden met een zender, maar daarom niet minder spectaculair. Het RC4U event vindt plaats in de sporthal van de Vanackerestraat.
The post “Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem appeared first on

Lees meer »