Krantenkoppen

Wie pleegde de misdaad? Belgische wetenschappers op zoek naar 100 duo’s van tweelingbroers voor uniek DNA-onderzoek

Dankzij DNA-onderzoek kunnen soms zelfs de moeilijkste moordzaken opgelost worden. Maar als iemand van een tweeling een misdaad pleegt, wordt het linke boel. Wie van de twee is de dader? Dat is helemaal niet simpel om uit te vissen. De KU Leuven Kulak wil mee de puzzel kunnen leggen en is op zoek naar honderd duo’s van tweelingbroers, voor een uniek DNA-onderzoek naar hun Y-chromosomen. Net dat chromosoom zou immers gebruikt kunnen worden om speurders de correcte dader aan te laten wijzen. Wie doet mee?

Meer krantenkoppen in België

“Ik moest al bier bij bestellen”: 100-dagenfeest al goed op gang in Izegem

De laatstejaars van Prizma, campussen College, VTI en IdP vieren vandaag hun 100 dagen. Nu ja, het feest begon gisteravond al en heel wat feestende scholieren trokken zelfs de nacht door. “Ik heb al gebeld naar de brouwerij, ik moest bier bij bestellen”, vat Juri Rommens, uitbater van ‘t Plectrum, de nacht samen.
The post “Ik moest al bier bij

Lees meer »

“Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde zette het lokaal bestuur de Koninklijke Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen (S.O.W.) officieel in de bloemetjes. De vereniging mag dit jaar maar liefst 65 verjaardagskaarsjes uitblazen.
The post “Jullie input is belangrijk voor ons seniorenbeleidsplan”: Seniorengroep Oostduinkerke-Wulpen bestaat 65 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia reageert na heisa rond Acid: “Rechtvaardigheid zal nooit afgekocht kunnen worden, niet met boetes of werkstraffen, niet met giften”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over klassenjustitie oplaaien. Maar

Lees meer »

Tijdlijn juridische strijd

2006: Julian Assange richt klokkenluiderssite WikiLeaks op.2010, april-december: Publicatie tienduizenden geheime documenten.2010, augustus: Assange wordt in Zweden aangeklaagd wegens verkrachting. 2012: Assange krijgt diplomatiek asiel van Ecuador.2016: WikiLeaks publiceert tienduizenden gehackte e-mails rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de Democratische kandidaat Hillary Clinton in verlegenheid brengen.2018: Assange wordt aangeklaagd in de VS wegens hulp bij een poging om overheidssystemen te hacken.2019,

Lees meer »

Gewezen Deloitte-topman Jurgen Foré, de nieuwe rechterhand van Patrick Lefevere bij Soudal-Quick Step: “Van een merknaam als The Wolfpack kunnen veel andere teams alleen dromen”

Jurgen Foré (53) is niet de uitgesproken persoonlijkheid die Patrick Lefevere wel is. Toch is hij als nieuwe chief operating officer officieel diens rechterhand, en misschien ooit zijn opvolger bij Soudal-Quick Step. “Er zijn goeie afspraken over de plaats die ik kan innemen.”

Lees meer »

39-jarige geboren Iraanse is nieuwe Miss Duitsland

In Duitsland is zaterdagavond Apameh Schönauer uit Berlijn verkozen tot ‘Miss Germany’: een 39-jarige architecte die als kind vanuit Iran naar Duitsland verhuisde en zich inzet voor rechten van vrouwen met een migratieafkomst.

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Viktor Verhulst praat over verdriet van zijn mama in ‘De expeditie: Groenland’: “Ik heb mij lang schuldig gevoeld”

“Mijn moeder heeft er bewust voor gekozen om uit de schijnwerpers te blijven.” En toch is Valérie, de mama van Viktor Verhulst en Marie, er een heel klein beetje bij tijdens ‘De expeditie: Groenland’. Tijdens een emotioneel moment praat Viktor over haar grote verdriet, en waarom hij zich er schuldig over voelde. Wie is de mama van de jonge Verhulstjes

Lees meer »

Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met een maand verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft maand langer in de cel voor moord op ex-vriendin in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onaanvaardbaar om ons privéleven zo aan te vallen”: Marion Rousse slaat terug naar Lefevere na scherpe uitspraken over Alaphilippe

Het zit er bovenarms op tussen Patrick Lefevere en de clan-Julian Alaphilippe. Na enkele scherpe uitspraken van de CEO van Soudal Quick-Step over de mindere jaren van zijn Franse poulain in HUMO, heeft nu Marion Rousse, partner van Alaphilippe, Lefevere van antwoord gediend. “Stop met lukraak te praten en toon meer respect en klasse.”

Lees meer »