Krantenkoppen

Wie zijn de Houthi’s? “Deze oorlog heeft hen gered”

De Houthirebellen zijn oprecht in hun steun aan Palestijnen, zegt experte Maysaa Shuja al-Deen. Maar ze zijn allesbehalve pure idealistische vrijheidsstrijders. “De Houthi’s hebben geen einddoel. Ze floreren in tijden van oorlog.”

Meer krantenkoppen in België

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Indra (24) dient klacht in na “onderzoek van drie keer niks”: “Was zelfmoord van papa misschien moord?”

Indra Van den Berghe (24) heeft een klacht wegens moord ingediend nadat haar vader dood teruggevonden werd in een geparkeerde auto. Op en naast de passagierszetel stonden twee gasflessen. Alles wees op zelfmoord. Het parket gaf het lichaam van Johan Van den Berghe (57) uit Knokke nog dezelfde dag vrij voor crematie. Nu blijkt dat de gaskranen niet open stonden

Lees meer »

Indra (24) dient klacht in na ‘onderzoek vol gaten’: “Papa pleegde zelfmoord, zeggen ze. Maar niemand kan moord uitsluiten”

Indra Van den Berghe (24) heeft een klacht wegens moord ingediend nadat haar vader dood teruggevonden werd in een geparkeerde auto. Op en naast de passagierszetel stonden twee gasflessen. Alles wees op zelfmoord. Het parket gaf het lichaam van Johan Van den Berghe (57) uit Knokke nog dezelfde dag vrij voor crematie. Nu blijkt dat de gaskranen niet open stonden

Lees meer »

Drie jaar geleden trokken Harry en Meghan zich terug als royals: ze zijn veel rijker, maar verder zullen ze zich het leven anders hebben voorgesteld

“Twee gulzige slakken die zich voeden aan de roestige boeg van het koninklijke jacht Britannia”, zo omschreef een Britse krant onlangs nog prins Harry en zijn vrouw Meghan. Drie jaar nadat het koppel officieel dag zeiden tegen Buckingham Palace, blijven de tabloids genadeloos op hen inbeuken. Ook de relatie van Harry met zijn broer en zijn vader is rotslecht.

Lees meer »

Geldexpert verwacht géén stormloop op staatsbon, maar als spaarder kun je tóch je voordeel doen

Wordt het 2,10 procent, of toch 2,55? Morgenmiddag kennen we eindelijk het nettorendement van de nieuwe éénjarige staatsbon. Maar wat het kernkabinet ook beslist, de nieuwe staatsbon wordt geen verpletterend succes, zo voorspelt onze geldexpert Pascal Paepen. Maar: onrechtstreeks doet de alerte spaarder wél zijn voordeel. “Niet enkel wie naar een goede spaarrekening kijkt, zal meer krijgen.”

Lees meer »

Donderdag nieuwe staatsbon met fiscale korting? ‘Methode-Van Peteghem’ wekt irritaties op

Vanaf donderdag kunnen beleggers zich inschrijven voor de nieuwe staatsbon. Maar aan welk netto-rendement: maximum 2% of tot 2,4%? Die vraag vormt de inzet van een stevig potje armworstelen. Financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V) wijst de liberalen en de banken met de vinger, maar blijkt binnen de Vivaldi-regering weinig medestanders te hebben. Waar zal het schip stranden? En welk compromis

Lees meer »

IN BEELD. Tot 17 graden en zon, dan vindt de Belg direct zijn weg naar de terrasjes (en sommige ijsberen wagen zich zelfs aan een duik)

We worden getrakteerd op opvallend zachte temperaturen voor de maand februari. Vandaag liep het kwik zelfs op tot 17 graden. En één ding werd duidelijk: de Belg, die is klaar voor de lente. En voor de terrasjes! Enkele leuke kiekjes van een dag met vijftig tinten grijs, maar ook heerlijk mooie opklaringen en die eerste échte lentekriebels.

Lees meer »

KIJK. Madonna valt vol op haar rug na mislukte stunt met achtergronddanser

The show must go on. Dat bewees Madonna (65) het afgelopen weekend als geen ander tijdens haar Celebration Tour in Seattle. De zangeres kwam vol op haar rug terecht toen een danser haar stoel achter zich aantrok en daarbij struikelde. Madonna stond gelukkig al snel weer recht en zette haar concert gewoon verder alsof er niets gebeurd was.

Lees meer »

LIVEBLOG CROSS. Vanthourenhout gaat er alleen vandoor, Aerts schuift op

Wout van Aert wint ondertussen al op de weg, maar in het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas wordt er vandaag nog gecrost. Het is de zevende en laatste Exact Cross van het seizoen. Belgisch kampioen Eli Iserbyt gaat op zoek naar zijn 50ste profzege, maar het is vooral uitkijken naar de rentree van Toon Aerts. Volg alles live in

Lees meer »

David Martijn (Goose) maakt indringende soundtrack voor ‘Holy Rosita’

Sinds woensdag loopt de film Holy Rosita van de Waregemse regisseur Wannes Destoop in de zalen. David Martijn van Goose verzorgde hiervoor de soundtrack, nadat hij eerder al eentje maakte voor De Dag, War of the Worlds, De Twaalf en 1985. Voor die laatste kreeg hij onlangs nog een Ensor uitgereikt.
The post David Martijn (Goose) maakt indringende soundtrack voor

Lees meer »

Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys

Serrefabrikant ACD uit Roeselare zet niet alleen in op hobbyserres, maar ook op sociale projecten waarin de serres dienen als therapeutisch en educatief microklimaat voor jongeren met een beperking, ouderen of revaliderende patiënten. BuSO De Hoge Kouter en Residentie Budalys behoren net als UZ Gent tot hun impactvolle sociale projecten.
The post Educatief en therapeutisch tuinieren in BuSO De Hoge

Lees meer »

Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd

Vorig jaar zagen 10.579 West-Vlaamse baby’s het levenslicht. Dat zijn er er een kleine 200 minder dan het jaar daarvoor. Daarmee is de geboortedaling – die tijdelijk doorbroken werd in 2021 – weer verdergezet. Dat leren we uit de meest recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
The post Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische vorderingen met kernwapen in de ruimte baren VS grote zorgen

De Verenigde Staten hebben het Congres en hun Europese bondgenoten op de hoogte gebracht van de ontwikkeling van een nieuw Russisch kernwapen dat satellieten zou kunnen aanvallen, schrijft ‘The New York Times’. Amerikaanse politici roepen president Biden op om informatie over “een ernstige dreiging voor de nationale veiligheid” openbaar te maken.

Lees meer »