Krantenkoppen

Wordt “de partij Vlaams Belang” hét thema van de verkiezingen?

Dit weekend vonden opnieuw twee nieuwjaarsrecepties plaats, die van Vlaams Belang en Vooruit. Bij de socialistische partij was het belangrijkste onderwerp een afwezige Rousseau; bij Vlaams Belang heerste een zegezekere euforie. En "De zevende dag" bracht vier nieuwe partijen bij elkaar.

Meer krantenkoppen in België

Verenigde Staten en Frankrijk waarschuwen in VN-Veiligheidsraad voor grensconflict tussen Congo en Rwanda

De VN-Veiligheidsraad heeft dinsdagavond een spoedzitting gehouden over de escalatie van geweld in Congo, tegen de grens met Rwanda. De rebellengroep M23, die volgens de meeste bronnen door Rwanda worden gesteund, hebben al 400.000 mensen op de vlucht gejaagd. De Verenigde Staten en Frankrijk veroordelen de Rwandese inmenging en roepen beide landen op tot dialoog.

Lees meer »

Konijnenziekte velt wilde konijnen in Riemst

In Genoelselderen (Riemst) is er sinds vorige week een grote sterfte bij wilde konijnen. Tientallen konijnen zijn al gestorven aan myxomatose, een konijnenziekte die verwant is aan het pokkenvirus. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen.

Lees meer »

“Het is niet dat ze hier met granaten gooien. Nóg niet.” Op pad in Turnhout, waar 1 op de 4 zich onveilig voelt

Deze week kwam Turnhout in het nieuws als de Vlaamse gemeente waar het onveiligheidsgevoel het grootst is. Opvallend voor zo’n kleine, gemoedelijke centrumstad in het Kempense groen. Dus stuurden we onze reporter die bij de Turnhoutsebaan in Borgerhout woont én aan moederskant Turnhoutse roots heeft, naar het andere eind van de N12. Daar ging hij op pad met schepen van

Lees meer »

Boshra Bagherpour verkoopt handtassen onder het Belfort van Brugge

Nog tot 28 februari verkoopt Boshra Bagherpour haar zelfontworpen handtassen in een pop-upwinkeltje aan de achterzijde van het Belfort. “Ik verkoop nu vooral via een webshop, maar ik streef naar minstens één verkooppunt in elke provincie”, zegt de ambitieuze Boshra.
The post Boshra Bagherpour verkoopt handtassen onder het Belfort van Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buren gaan in beroep tegen nieuwe kinderopvang in Adinkerke

De inrichting van een nieuwe kinderopvang in de oude tabakswinkel langs de Garzebekeveldstraat in Adinkerke loopt vertraging op. Enkele buren tekenden beroep aan tegen de afgeleverde omgevingsvergunning.
The post Buren gaan in beroep tegen nieuwe kinderopvang in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isabelle Beernaert start zaterdag met haar nieuwe voorstelling ‘La Dame En Noir’ in Capitole Gent, maar ze komt ook één keer naar Kursaal Oostende

Op zaterdagavond 25 februari staat Isabelle Beernaert met haar nieuwste voorstelling ‘La Dame En Noir’ in Gent Capitole. Dat is ruim één jaar na de kankerdiagnose en Isabelle maakt het goed. Met deze nieuwe voorstelling maakt ze een straffe comeback.
The post Isabelle Beernaert start zaterdag met haar nieuwe voorstelling ‘La Dame En Noir’ in Capitole Gent, maar ze komt

Lees meer »

Badmintonclub Oostende trekt kaart van de jeugd: “We willen vooral dat ze plezier beleven”

De Oostendse Badmintonclub is er voor de jeugd, recreatieve en competitieve spelers. De jeugdwerking, met nu zo’n 65 leden, is een belangrijke pijler binnen de club. “Iedere jongere ontplooit zich op zijn of haar tempo.”
The post Badmintonclub Oostende trekt kaart van de jeugd: “We willen vooral dat ze plezier beleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen

Mochten er vandaag verkiezingen gehouden worden, dan zou het Vlaams Belang daar in onze provincie als grote winnaar uit komen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling door onderzoeksbureau Kantar in opdracht van de nieuwsmerken van Roularta Media Group. Ook Vooruit en PVDA scoren goed.
The post Exclusieve peiling: Vlaams Belang, PVDA en Vooruit winnen terrein in West-Vlaanderen appeared first on

Lees meer »

Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië

In het MAS in Antwerpen heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) maandagavond drie kostbare Keltische armbanden teruggegeven aan Roemenië. De armbanden werden daar illegaal opgegraven, en in Monaco te koop aangeboden alsof ze waren ‘gevonden’ in een gracht in het West-Vlaamse Houtem.
The post Illegaal opgegraven Keltische armbanden, ‘gevonden in Houtem’ teruggegeven aan Roemenië appeared first on KW.be.

Lees meer »