Krantenkoppen

Zelfs vredesonderhandelaars krijgen hem niet te zien: dit is Abdul-Malik al-Houthi, de mysterieuze leider van de Houthi-rebellen

Hij erfde een “plattelandsmilitie” en vormde die om tot een van de meest gevreesde groeperingen in het Midden-Oosten. Nu heeft Abdul-Malik al-Houthi, leider van de Jemenitische Houthi-rebellen, de toorn van het machtigste leger ter wereld opgewekt.

Meer krantenkoppen in België

Boze buurtbewoner aan het werk? Palen naast fietspad in Reninge wéér vernield: “Deze keer met ankers uit beton gehaald”

Een vandaal blijft de gemeente Lo-Reninge maar stokken in de wielen steken. Voor de tweede keer in twee weken tijd werden nieuwe kastanjepalen die een fietspad moeten afscheiden in de Oostvleterenstraat verwijderd. De eerste keer werden er bij de start 15 palen weer verwijderd, deze keer bij het einde van de werken vier. “En nochtans hebben we die met grondankers

Lees meer »

“Harry was verliefd op Kate” en Charles voelde zich “in de steek gelaten”: nieuw boek geeft inkijk in woelige relaties Brits koningshuis

“Misschien was Harry een beetje verliefd op Kate.” Die uitspraak deed Brits royalty-experte en biografe Ingrid Seward in een recent interview over haar nieuwe boek ‘My mother and I’, dat eigenlijk gaat over de relatie tussen koning Charles en zijn moeder, wijlen de Queen. En het is niet de enige opmerkelijke onthulling die Seward doet.

Lees meer »

Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu

Het werd donderdag een hoogdag voor de koppeltjes van het woonzorgcentrum Polderparel in Westkapelle. Chef Ignace De Savoye van het gelijknamige restaurant in de Dumortierlaan in Knokke serveerde er op Valentijnsdag een heerlijk menu.
The post Chef Ignace verwent koppels in woonzorgcenrum Polderparel in Westkapelle met culinair valentijnsmenu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plop en zijn vrienden beleven een magisch avontuur met ‘De Knuffelbeer’: een theatershow vol plezier en verrassingen!

Op zaterdag 30 maart komt Kabouter Plop met zijn gezelschap voor twee shows naar Kursaal Oostende. Vrijdagavond ging de nieuwe Plop Show “De Knuffelbeer” in première in CC Het Bolwerk in Vilvoorde.
The post Plop en zijn vrienden beleven een magisch avontuur met ‘De Knuffelbeer’: een theatershow vol plezier en verrassingen! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader wil zoon op zijn donder geven, maar dan komt karma zich ermee moeien

Beveiligingscamera’s hebben een hilarisch moment vastgelegd van een Chinees gezin in Shandong zaterdag. Op de beelden is te zien hoe een zoontje naar buiten loopt, gevolgd door zijn vader. Het lijkt erop dat zijn papa hem net een pandoering ging geven, maar dan glijdt de man uit. De situatie leidt tot een lachbui bij de jongste. Of hij uiteindelijk nog

Lees meer »

Buckingham Palace zwijgt angstvallig over kanker van Charles, maar oncologen zien één aanwijzing

Open over zijn gezondheid, of toch niet? De aankondiging dat koning Charles (75) kanker heeft, blijft nazinderen. Buckingham Palace maakte wel de diagnose bekend, maar wilde niet kwijt aan wélke vorm van kanker de Britse vorst lijdt. Een bewuste strategie, al gaf het paleis misschien toch meer meer prijs dan ze zelf hadden gewild. Volgens oncologen is er die ene

Lees meer »

VN-experts: geloofwaardige meldingen van executies en verkrachtingen Palestijnse vrouwen

Onafhankelijke experts die verbonden zijn aan de Verenigde Naties maken zich grote zorgen over “geloofwaardige beschuldigingen” van executies en verkrachtingen van Palestijnse meisjes en vrouwen. De feiten zouden door de Israëlische strijdkrachten zowel in de Gazastrook als op de Westelijke Jordaanoever gepleegd zijn, zo heeft een groep experts van de VN-Mensenrechtenraad maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vier schietpartijen met één dode in enkele dagen tijd in woonwijk: het conflict begon toen één dealer het verkeerde plein op wandelde

De aanhoudende schietpartijen in de straten rond de Brusselse Hallepoort die woensdagochtend aan Mohamed J. (23) het leven kostte, zijn het resultaat van een uitdeinende drugsoorlog tussen twee clans. De clans vechten met riot guns over wie vanuit een witte stoel op het plein drugs mag verkopen. Alles begon op zondagmiddag, toen één dealer het verkeerde plein op wandelde.

Lees meer »