Krantenkoppen

Zijn er nu voldoende laadpalen? “We kunnen voorsprong snel kwijtspelen”

In Tessenderlo hebben ze een grote voorsprong, in Leopoldsburg lopen ze ver achter. Maar de meeste Limburgse en ook algemener, de Vlaamse gemeenten liggen goed op schema bij de installatie van laadpalen voor elektrische wagens. “Maar nu pas begint het echte werk.”

Meer krantenkoppen in België

BAZART en Whispering Sons op Cactusfestival in Brugge

Cactusfestival lost nog eens zes nieuwe namen voor hun 41ste editie deze zomer in het Minnewaterpark. Na hun uitverkochte try-out in Cactus Club dit najaar, komt BAZART opnieuw naar Brugge. Het gouden trio sluit het Cactusfestival af op vrijdag 12 juli. Nog meer Belgen op de affiche, want ook Whispering Sons, BLUAI en Ão vervoegen de line-up, op zaterdag 13

Lees meer »

“Het is iets typisch: soldaten flirten met lokale meisjes en dan wordt hun partner jaloers.” Alles wat we tot nu toe weten over vechtpartij met Belgische para’s

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

Dan toch geen Libanees restaurant op het Sint-Amandsplein: statig hoekpand staat te koop

Een Libanees restaurant op het Sint-Amandsplein in Kortrijk komt er dan toch niet. Fanny Leenknecht, eigenares van het gebouw, zette het hoekpand van 185 m² te koop. “Het zou heel jammer zijn voor Overleie dat dit hoekpand nog lang onafgewerkt zou blijven”, zegt schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester).
The post Dan toch geen Libanees restaurant op

Lees meer »

Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken

Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren in maart, april en mei in totaal vijf verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken.
The post Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

La Cabane transformeert naar Café Erotiek voor maand februari

Voor Frederik Philipsen (35) van La Cabane mag de decoratie voor de Valentijnsmaand een beetje pikanter. In het decor hangen naast enkele hartjes ook opblaasbare sekspoppen. “Ik kwam er opeens op. La Cabane zal tot eind februari jullie Café Erotiek zijn. Vanavond vanaf 19 uur starten we met livemuziek van Denwood.”
The post La Cabane transformeert naar Café Erotiek voor

Lees meer »

Tiener hing uur aan elektriciteitsdraad nadat ze bij horrorcrash uit auto werd gekatapulteerd: “In totaal vijf amputaties gehad”

Ze mag haar linkerbeen dan kwijt zijn, toch moet de 19-jarige Kennedy Littledike (19) uit Idaho in de VS een goede engelbewaarder hebben gehad toen ze twee jaar geleden crashte met haar wagen. Want na het ongeval werd ze niet alleen uit de auto gekatapulteerd, ze hing vervolgens een uur lang vast aan een elektriciteitskabel, 9 meter boven de grond.

Lees meer »

Heeft Real Madrid Kylian Mbappé wel nodig?

Zeven jaar na het eerste liefdesaanzoek van Real Madrid, zou Kylian Mbappé door de knieën zijn gegaan. De 25-jarige Fransman heeft een contract van vijf jaar getekend in Spanje, schrijft de sportkrant Marca. Maar komt zijn komst te laat?

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Is een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies een goed voorstel of onhaalbaar scenario?

PS-voorzitter Paul Magnette pleit voor een vierdaagse werkweek van 32 uur zonder loonverlies. Dat zei hij gisteren tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten. Wat denk jij? Is een werkweek van 32 uur zonder

Lees meer »

IN KAART. Op deze plaatsen vielen de voorbije maanden al gewonden en doden door steek- en schietpartijen in Brussel

In Brussel viel opnieuw een dodelijk slachtoffer na een schietincident. Een man werd aan het Jacques Franckplein onder vuur genomen met een riotgun, en overleed ter plaatse. Het is al het vierde schietincident op evenveel dagen. Het afgelopen half jaar vielen al tientallen gewonden bij incidenten waarvan onderzocht wordt of ze te maken hebben met drugsgeweld. Wij zetten alle incidenten

Lees meer »

Boeren voeren actie bij aanplanting geboortebos, grimmige confrontatie met burgemeester: “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt”

“Jullie schieten kanonskogels door jullie eigen botten.” “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt, godverdomme.” Het kwam tot een grimmige confrontatie tussen burgemeester Dominique Cool (N-VA) en de boeren die zaterdagmorgen kwamen betogen tijdens de aanplanting van het eerste geboortebos van Langemark-Poelkapelle.

Lees meer »