Krantenkoppen

▶Hoe gaat het met de slachtoffers van Kim De Gelder, 15 jaar na de feiten? “Hoe kunnen wij gelukkig zijn, wetende dat er 2 kinderen zijn overleden?”

Wat gebeurde er nu weer 15 jaar geleden in de crèche Fabeltjesland in Dendermonde? Waarom getuigen drie jongeren nu juist over de steekpartij? En hoe is het nu met Kim De Gelder? HLN onderzoeksjournalist Evi De Witte beantwoordt vijf vragen.

Meer krantenkoppen in België

Uitbreiding Beukenhof met 1,5 hectare na 25 jaar een feit: “Groot draagvlak met 130 vrijwilligers”

Samen met Natuurpunt Krekel Anzegem en een 130-tal vrijwilligers werden vorige zaterdag 3.000 bomen en struiken geplant als uitbreiding van het ecologisch park Vichte. Het traditioneel doorknippen van een lint werd vervangen door het in twee zagen van een wilgentak. “De twee wilgentakken werden geplant aan het einde van het wandelpad als poort naar een mogelijk vervolg”, vertelt schepen van

Lees meer »

KIJK. ‘Dronken’ Russen vallen café binnen, bedreigen en slaan cafégangers terwijl ze in het rond schieten

Een Russische vrouw deelt angstaanjagende bewakingsbeelden van een groep Russische soldaten die een café in de Krim binnenstormen. Een deel van hen is in burger, andere mannen dragen hun uniform en hebben Kalasjnikovs vast. Wanneer de bewapende mannen op het terras staan, lossen ze schoten terwijl de anderen de cafégangers aanvallen. Ze schoppen de aanwezigen in het gezicht, geven harde

Lees meer »

DE INSIDER. “Ja, Acid is zwaarder gestraft dan Reuzegommers. Maar hij had het zelf kunnen vermijden”

“Reuzegommers hebben niets op hun strafblad. Op het mijne staat er gevangenisstraf.” Dat zei Nathan Vandergunst – bekend als Youtuber Acid – nadat hij zijn straf kreeg voor belaging van leden van studentenclub Reuzegom, in nasleep van de zaak-Sanda Dia. Zijn die 3 maanden voorwaardelijke cel en bijhorende boete dan echt zo zwaar? Marc Klifman, crimireporter bij Het Nieuwsblad was

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Waterfontein van acht meter hoog na waterlek in Merkem

Inwoners van de Westbroekstraat in Merkem bij Houthulst werden woensdagochtend getrakteerd op een weinig alledaags zicht. Vanuit het voetpad spoot een waterfontein acht meter hoog water op straat en de huizen. Oorzaak was een ondergronds lek. “Tot 35 huizen zaten een tijdlang zonder water”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The post Waterfontein van acht meter hoog na waterlek

Lees meer »

Crowdfunding Acid haalt in enkele uren ruim 51.000 euro op

Youtuber Nathan Vandergunst, ook bekend als Acid, heeft na zijn veroordeling voor de Brugse rechtbank een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Hun restaurant werd bestookt met negatieve recensies na een video van Acid. De schadevergoeding is voorlopig vastgelegd op 20.000 euro, al zal een bedrijfsrevisor de precieze

Lees meer »

Pendelaar Giovanni houdt dit jaar elke minuut treinvertraging bij: “Sinds januari staat teller op 14 uur”

Pendelaar Giovanni Seynhaeve houdt dit jaar elke minuut vertraging bij die zijn trein oploopt. Hij reist elke dag vanuit het West-Vlaamse Izegem naar Schaarbeek. Sinds januari staat zijn teller op 869 minuten vertraging. “Ik had die tijd op mijn werk of bij mijn gezin moeten doorbrengen. Dat maakt me zo boos”, vertelt hij aan Radio2-reporter Margaux van de regio. De

Lees meer »