Krantenkoppen

12-jarige scoort hoger op IQ-test dan Albert Einstein en Stephen Hawking

De 12-jarige Rory Bidwell uit Devon, in het Verenigd Koninkrijk, scoorde hoger op een IQ-test dan Albert Einstein en Stephen Hawking. Bidwell behaalde de maximale score van 162 op de Cattell III-B IQ-test. Hawking en Einstein zouden allebei een IQ-score van 160 hebben gehad.

Meer krantenkoppen in België

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

A12 vanuit Nederland vrijdagnacht afgesloten richting Antwerpse ring

Op de A12 ten noorden van Antwerpen zijn woensdagavond onderhoudswerken begonnen richting Nederland, ter hoogte van de aansluiting met de R2. Donderdagavond gaan de werken verder op het wegdek richting Antwerpen en vrijdagavond wordt de aansluiting tussen de A12 en de Antwerpse ring (R1) volledig afgesloten.

Lees meer »

Nu al derde Antwerpse advocaat vervolgd in Sky ECC-zaak: “Hij gaf crimineel in Dubai tips hoe die geld kon witwassen”

De Antwerpse advocaat Jorgen Van Laer wordt vervolgd voor een poging tot witwassen en voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij zou een cliënt die in Dubai verblijft, advies hebben gegeven over hoe hij crimineel geld kon witwassen. Van Laer zegt dat het om een oude zaak gaat. “Dit staat volledig los van de activiteiten van ons huidige kantoor.”

Lees meer »

Zoveel om naar uit te kijken

Eindelijk. De Omloop. Het moment waarnaar menig wielerfan al wekenlang aan het aftellen is. Het moment waarop familiebijeenkomsten pas echt als een verplichting beginnen aan te voelen – tenzij de televisie op de achtergrond op Sporza afgestemd staat natuurlijk. Mijn welgemeende excuses aan mijn familie, maar het is nu eenmaal zo. Het openingsweekend is er
The post Zoveel om naar

Lees meer »

Hoe gaat het nu met ijsfabriek die Kamal Kharmach hielp in ‘Andermans zaken’? “Toen hij dat zei, wisten we dat er iets moest veranderen”

Silke Thys en haar ouders werkten zes dagen op zeven in hun ijsfabriek, Voerke IJs in Wellen, tot het bedrijf in de financiële gevarenzone terechtkwam. Dankzij de lancering van hun nieuwe ijsjesmerk Likkepot – met dank aan Kamal Kharmach en het VRT 1-programma Andermans zaken – is er eindelijk beterschap. “We zijn gered”, zegt Silke.

Lees meer »

Michel Van den Brande verwezen naar strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die in september vorig jaar opgepakt werd na het uiten van doodsbedreigingen op Facebook, moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist.
The post Michel Van den Brande verwezen naar strafrechter voor bedreiging ex-werknemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Drie Belgen beklimmen mythische bergwand van 1.200 meter hoog in Chili, en dat zónder touwen: “Droom die werkelijkheid is geworden”

Drie Belgen zijn erin geslaagd om een mythische bergwand van 1.200 meter hoog in het Chileense deel van Patagonië te beklimmen. Sterker nog: de klimmers gebruikten daarbij geen touwen of ander klimmateriaal, maar rekenden louter op de kracht van hun armen en benen. “Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.”

Lees meer »

Werkstraf voor gehaaste student op fiets die dodelijk ongeval met zeventiger veroorzaakt: “Hij had snelheid moeten aanpassen”

Student J.V. is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor een dodelijk ongeval in Heverlee. Het 71-jarige slachtoffer wandelde die dag rond de universiteitscampus in Heverlee toen V. kwam aanrijden op een damesfiets. De student kon niet meer uitwijken en knalde tegen de man, waardoor hij hard op zijn achterhoofd terechtkwam. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Lees meer »

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

“Het is moneytime: het belang van deze Super Sunday kan onmogelijk overschat worden”

Hoogdag zondag voor de voetballiefhebber met Club Brugge-Anderlecht en AA Gent-Antwerp. Twee topaffiches op zondag… Super Sunday zoals dat heet. Soms een tot vervelens toe gebruikte term, maar deze keer terecht, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier. Want de belangen zijn groot. “Anderlecht, Club Brugge, Gent of Antwerp, minstens twee van hen zullen dé verliezers van deze speeldag zijn. Waarbij

Lees meer »