Krantenkoppen

17-jarig meisje verongelukt met step na aanrijding door vrachtwagen

In Willebroek heeft een 17-jarig meisje een aanrijding met een vrachtwagen niet overleefd. Ze reed met een elektrische step en het ongeval gebeurde op de kruising van de Hoeikensstraat en de Boomsesteenweg. “Het onderzoek loopt nog, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een dodehoekongeval”, zegt woordvoerder van Politiezone Rivierenland Dirk Van de Sande.

Meer krantenkoppen in België

Expert waarschuwt voor Noord-Korea: “Het heeft het vermogen wereldwijde crises in zijn voordeel uit te buiten”

Terwijl de oorlog in verschillende delen van de wereld blijft woeden, houden veiligheidsorganisaties Noord-Korea ook nog steeds nauwlettend in de gaten. De nieuwste provocaties van Kim Jong-Un roepen namelijk vragen op over zijn militaire intenties tegenover “vijand” en buurland Zuid-Korea, dat meldt CNN. Daarenboven zou Kim Jong-Un al wapens hebben geleverd aan onder meer Rusland en Hamas. “Noord-Korea buit de

Lees meer »

KIJK. Drie Belgen beklimmen mythische bergwand van 1.200 meter hoog in Chili, en dat zónder touwen: “Droom die werkelijkheid is geworden”

Drie Belgen zijn erin geslaagd om een mythische bergwand van 1.200 meter hoog in het Chileense deel van Patagonië te beklimmen. Sterker nog: de klimmers gebruikten daarbij geen touwen of ander klimmateriaal, maar rekenden louter op de kracht van hun armen en benen. “Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.”

Lees meer »

Russisch oliebedrijf Yukos moet oud-aandeelhouders 50 miljard dollar betalen

Het Amsterdamse gerechtshof heeft de laatste Russische bezwaren verworpen in de zich al jaren voortslepende rechtszaak rond het Russische oliebedrijf Yukos. Rusland moet de voormalige aandeelhouders van het concern een schadevergoeding van ruim 50 miljard dollar betalen, zoals in 2014 tijdens een arbitragezaak in Den Haag was besloten.

Lees meer »

Doden en tientallen gewonden in India nadat politie vuur opent op menigte

Ten minste twee mensen zijn omgekomen en tientallen gewond geraakt, nadat de politie met scherp schoot op een menigte in Manipur, een deelstaat in het noordoosten van India. Dat meldde een bron bij de lokale politie. De politie opende het vuur, nadat een groep van ongeveer 400 mensen het kantoor van het hoofd van de lokale politie bestormde, meldt het

Lees meer »

Lokt veilingsite Reizendeals mensen bewust in de val? Ook onze experte laat zich vangen: “Heb ik nu toch voor 2 geboekt?”

In de hoop een goedkopere reis te vinden, proberen heel wat Vlamingen hun slag te slaan op een veilingssite. Maar achteraf botsen ze al snel op meerdere onverwachte kosten. Zo stelde ook onze consumentenexperte Safia Yachou vast, die via Reizendeals.nl een stedentrip van ‘maar 99 euro’ kocht. “Ik voel me in de val gelokt, achteraf blijven er maar extra kosten

Lees meer »

Gentse buschauffeur ziekenhuis in geslagen door reiziger: passagier houdt agressor in bedwang tot politie er is

Op de Zwijnaardsesteenweg in Gent heeft een agressieve reiziger maandagnamiddag een vrouwelijke buschauffeur van De Lijn aangevallen. De man, die onder invloed was, ging plots wild te keer. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. De dader werd intussen gearresteerd, nadat hij in bedwang gehouden werd door een passagier. “De chauffeurs hebben schrik om het volgende slachtoffer te

Lees meer »

Snoezel XL verhuist naar gloednieuw gebouw in de Beekstraat

Het gloednieuwe kinderdagverblijf Snoezel XL langs de Beekstraat in Roeselare is zo goed als af. Op 26 en 27 februari verhuizen Caroline Deprez en haar team van de Westlaan naar de voormalige beenhouwerij die inmiddels werd omgebouwd tot een moderne kinderopvang. Vanaf 28 februari vinden 71 kinderen er hun tweede thuis. Zaterdagavond konden onder andere de ouders al de gloednieuwe

Lees meer »