Krantenkoppen

3M lijdt zwaar verlies door miljardenschikkingen rond PFAS en defecte oordopjes

Het Amerikaanse industrieconcern 3M is vorig jaar diep in de rode cijfers beland. Dat komt onder meer door een miljardenschikking in de Verenigde Staten rond milieuvervuiling door PFAS-stoffen. En ook een schikking rond defecte oordopjes voor Amerikaanse soldaten kostte het bedrijf miljarden.

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Op de Muur zijn ze klaar voor het wielerseizoen: “Voor de Omloop neem ik al enkele dagen voor de wedstrijd verlof”

Oef, ‘t is eindelijk weer koers! Bij de start van het Vlaamse wielerseizoen gingen wij op en rond de Muur van Geraardsbergen, het zelfverklaarde hart van de koers, de temperatuur opmeten. “Ik voel het al weken. De spanning, de stress, de euforie. Och, koers is ‘t schoonste dat er is.” En we konden niet anders dan de wielerliefhebbers ter plekke

Lees meer »

CHECK – Hitlergroeten, kakkerlakken, buitenechtelijke relaties en vaccins: overlijden Navalny brengt online geruchtenmolen op gang 

Het overlijden van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny leidt tot veel steunbetuigingen, maar er doen online ook veel ongefundeerde geruchten de ronde. De Russische autoriteiten lieten op 16 februari weten dat Navalny gestorven was. Volgens een kort bericht van de gevangenis waar hij zat, stortte hij in na een wandeling en kon geen hulp meer baten. We zetten een aantal

Lees meer »

Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een sympathieke ploeg”

Zondag wordt in de regio gekoerst. Gent-Staden, een interclub die al enkele jaren uitsluitend in en rond Staden wordt gereden, staat op de kalender als opener van de Beker van België voor elites en beloften. Arnaud Jaecques start niet, maar gaat z’n ploegmaats van Atom 6 aanmoedigen.
The post Arnaud Jaecques gaat tijdens Gent-Staden enkel supporteren: “Atom 6 is een

Lees meer »

Moeder Navalny krijgt ultimatum en heeft 3 uur om te beslissen: “Ofwel geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft gevangenis hem zelf”

De moeder van de vorige week overleden Poetin-criticus Aleksej Navalny (47) is vanmiddag voor een ultimatum geplaatst door de Russische autoriteiten. Dat meldt de woordvoerder van Navalny – Kira Jarmysj – op X. “Ofwel gaat ze binnen de drie uur akkoord met een geheime begrafenis in intieme kring, ofwel begraaft de gevangenis hem zelf op het terrein van de strafkolonie”,

Lees meer »

Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis voorjaarsvallen in strijd tegen de Aziatische hoornaar: “We moeten de koningin zo vlug mogelijk verdelgen”

De Hogeschool Odisee Aalst verdeelt gratis in de stad 100 selectieve vallen om de Aziatische hoornaar te lokken, vooral dan de koningin. De school roept de inwoners op om de val in hun tuin of op terras te plaatsen. De Aziatische hoornaar vormt al jaren een bedreiging voor de andere inheemse insecten. Studenten van de Hogeschool Odisee wil nu nagaan

Lees meer »

“Ik vraag me af wat er gebeurt wanneer de camera’s níet draaien”: Natasja uit ‘Zorgen voor mama’ over Natalia en Astrid die maand als alleenstaande mama leven

De eerste uitzending van het VTM 2-programma ‘Astrid & Natalia: back to reality’, waarin de twee Bekende Vlamingen een maand lang proberen te overleven met een minimumloon, wordt op gemengde gevoelens onthaald. Natasja Huvaere, échte ervaringsdeskundige en onlangs te zien op VRT in ‘Zorgen voor mama’, vindt het goed dat het thema opnieuw aandacht krijgt. “Maar de manier waarop kon

Lees meer »

“Ik vind het afschuwelijk”: ook Herman Brusselmans en Siska Schoeters sparen kritiek op programma van Natalia en Astrid niet

“Je ziet Natalia in ‘The Voice’ verschijnen en weet dat zij daar enorm veel geld mee verdient. Een dag later zegt ze in een programma dat ze nog maar 4 euro over heeft.” Schrijver Herman Brusselmans haalt in ‘De tafel van Gert’ hard uit naar het nieuwe programma ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Eerder mengde ook al presentatrice Siska

Lees meer »

Strijd tegen cybercriminaliteit: “Facebookprofiel laten hacken is nu al zo eenvoudig geworden als je eigen pizza samenstellen”

Cybercriminaliteit zoals phishing en ransomware gaat steeds meer gepaard met vormen van artificiële intelligentie (AI), en dat zorgt ook voor nieuwe uitdagingen bij de politie. Dat verklaren experten van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. Dicht bij AI aansluitende tools kunnen ook nuttig zijn bij het bestrijden van criminaliteit, zo blijkt.

Lees meer »

Brussel voor tweede keer dit weekend opgeschrikt door schietpartij

In de Brusselse gemeente Schaarbeek zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag schoten gelost. Dat bevestigt de politie van de zone Brussel Noord aan persagentschap Belga. Het gaat om het tweede schietincident dit weekend: in de nacht van vrijdag op zaterdag werden er schoten gelost tijdens een ruzie.

Lees meer »