Krantenkoppen

3M lijdt zwaar verlies door miljardenschikkingen rond PFAS en oordopjes

Het Amerikaanse industrieconcern 3M is vorig jaar diep in de rode cijfers beland als gevolg van een miljardenschikking in de Verenigde Staten rond milieuvervuiling door PFAS-stoffen. Ook een schikking rond defecte oordopjes voor Amerikaanse soldaten kostte het bedrijf miljarden.

Meer krantenkoppen in België

Waarom ook de vrouwen stilaan kunnen dromen van grote geld in het wielrennen: “Ook zij trainen hard en zorgen voor publiciteit”

Eén miljoen euro per jaar. Dat is hoeveel UAE Team ADQ wil betalen aan de Nederlandse wielrenster Demi Vollering. Geen vier jaar geleden leverde het vrouwenwielrennen nog strijd voor een minimum jaarsalaris van 15.000 euro en gelijk prijzengeld. Vandaag kunnen veel mannelijke wielerprofs slechts dromen van wat de vrouwelijke toppers verdienen.

Lees meer »

UNRWA-medewerker te zien op beelden tijdens Hamas-aanval van 7 oktober in Israël

Op camerabeelden van 7 oktober is te zien hoe een UNRWA-medewerker betrokken is bij de aanval op een Israëlische kibboets. Dat blijkt uit een uitgebreide analyse van The Washington Post. Het gaat om een 45-jarige man die ondertussen zou zijn gedood bij een Israëlisch bombardement. Israël heeft het al langer over verregaande banden tussen Hamas en UNRWA, de hulporganisatie voor

Lees meer »

Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter Doest in Lissewege, overleden

Op 17 februari is Arthur Dendooven (89) in het AZ Sint-Jan overleden. Hij was een van de vijf bekende Lisseweegse broers die restaurant Hof Ter Doest gesticht en jarenlang uitgebaat hebben. De uitvaart van Arthur Dendooven vindt plaats op zaterdag 24 februari om 10.30 uur in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking in Lissewege.
The post Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter

Lees meer »

Storm Louis is aan de beurt: hoe worden stormnamen gekozen?

Vandaag raast storm Louis over ons land. De vorige storm die we over ons kregen, heette “Jocelyn”. Hoe krijgen stormen hun naam? "Elk jaar wordt er een lijst opgemaakt met namen in alfabetische volgorde”, vertelt weervrouw Jacotte Brokken in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. “En je kan ook zelf naamsuggesties doen.”

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter omgekomen. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Andermans kleren vuilmaken in een graanhal is voortaan legaal: na 150 jaar verandert ons strafwetboek

Als u koning Filip beledigt vliegt u daar niet meer voor in de gevangenis. Na meer dan 150 jaar zal de Kamer van Volksvertegenwoordigers een nieuw Strafwetboek goedkeuren. Er vallen tal van absurditeiten weg, maar er komen ook heel wat nieuwe misdrijven en zwaardere straffen bij. Strafpleiter Walter Van Steenbrugge vindt het alvast veelbelovend. Al zal dit niet alle perikelen

Lees meer »