Krantenkoppen

3M lijdt zwaar verlies door miljardenschikkingen rond PFAS en oordopjes

Het Amerikaanse industrieconcern 3M is vorig jaar diep in de rode cijfers beland als gevolg van een miljardenschikking in de Verenigde Staten rond milieuvervuiling door PFAS-stoffen. Ook een schikking rond defecte oordopjes voor Amerikaanse soldaten kostte het bedrijf miljarden.

Meer krantenkoppen in België

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »

Na Gents wielerdrama: hoe hou je bestuurders met rijverbod effectief van de baan? Twee politierechters geven hun ongezouten mening

De autobestuurder die zondagochtend onder invloed in Gent twee dodelijke verkeersslachtoffers maakte, werd al tweemaal veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was ingetrokken. Maar dat heeft niet mogen baten. Het eeuwige probleem: hoe kunnen we zo’n recidivisten met rijverbod effectief van de baan houden? We vroegen het Peter D’Hondt en rechter op rust Peter Vandamme – de twee bekendste

Lees meer »

Meteorologische winter loopt op zijn einde: moeten we dit voorjaar vrezen voor meer regen door El Niño?

We naderen stilaan het einde van februari. Heel wat mensen kijken uit naar meer zon en drogere perioden. Vanaf 1 maart 2024 begint de meteorologische lente. Kunnen we meteen een overgang naar zachter en droger lenteweer verwachten of blijven we in wisselvallig weer vertoeven door El Niño? Weeranalist Nicolas Roose legt uit wat de impact kan zijn van dit weerfenomeen

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter Vlaamse Jeugdraad: “Meer aandacht voor jongeren kan grote impact hebben op verkiezingsuitslag”

Anna Roos (19) uit Turnhout is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze wil in eerste instantie de politieke partijen warm maken om bij de komende verkiezingen meer in te zetten op de jeugd. "Veel jongeren zijn nog onbeslist", zegt ze. "Meer aandacht voor jongerenthema’s kan dus een grote impact hebben op de verkiezingsuitslag."

Lees meer »

Zeker twee doden nadat brug in aanbouw instort in Nederland

Een boog van een brug in aanleg is naar beneden gestort op een bouwplaats in het Nederlandse Lochem, in het oosten van het land. Er zijn – voor zover bekend – twee doden en twee gewonden, meldt de Veiligheidsregio. Het gaat om bouwvakkers die onder het brugdeel aan het werk waren.

Lees meer »

Na vuistslag aan politie-inspecteur in Oostende: “Een derde van alle gevallen van geweld tegen de politie leidt tot arbeidsongeschiktheid”

Afgelopen weekend kreeg een politie-inspecteur een rake vuistslag tijdens een tussenkomst bij een vechtpartij. Gemiddeld om de drie dagen krijgt de politie van Oostende naar eigen zeggen te maken met geweld tijdens interventies. “Vaak zijn agressiegevallen te linken aan het uitgaansmilieu en middelengebruik”, zegt korpschef Philip Caestecker.
The post Na vuistslag aan politie-inspecteur in Oostende: “Een derde van alle gevallen

Lees meer »

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle: “Brusselse regering blinkt uit in passiviteit en inertie in strijd tegen drugsgeweld”

Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) roept de Brusselse regering en Brussels minister-president Rudi Vervoort op “actie te ondernemen” in de strijd tegen het drugsgeweld in Brussel. “Nu blinkt de Brusselse regering uit in passiviteit en inertie”, antwoordde Dalle in het Vlaams Parlement op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter. Dalle dringt er bij Vervoort op aan “het

Lees meer »

Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar

Een goed jaar geleden ging Paul Saelens – een gepensioneerd maatschappelijk werker uit Sijsele – van start als voorzitter van de stedelijke adviesraad voor senioren. “Zowel op het vlak van mobiliteit en veiligheid als van toegankelijkheid van de dienstverlening hebben we toch al iets bereikt”, zegt hij.
The post Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Blankenberge neemt maatregelen tegen storm Louis

Het KMI waarschuwt voor storm Louis die donderdag over ons land trekt met een vrij krachtige tot krachtige wind. Om de veiligheid van de inwoners te garanderen, neemt het stadsbestuur van Blankenberge een aantal maatregelen.
The post Stad Blankenberge neemt maatregelen tegen storm Louis appeared first on KW.be.

Lees meer »