Krantenkoppen

500 euro opslag kost uw baas 733 euro en brengt u amper 128 euro op: “Werkgevers vluchten in cafetariaplannen”

Opslag kost de werkgever veel en levert de werknemer te weinig op. Een werknemer die bruto 500 euro meer krijgt, houdt daar 129 euro netto extra van over. Zijn baas moet wel 733 euro meer betalen per maand. Het ACV vindt een fiscale hervorming broodnodig. “Voor de laagste lonen is de situatie de jongste jaren nog slechter geworden”, zegt fiscaal expert Erik Van Laecke van de christelijke vakbond ACV.

Meer krantenkoppen in België

Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas Duyck: “Ongelooflijk dat ze met zo’n groentje in zee wilden gaan”

Een half jaar nadat Pierre Gryp (25) afstudeerde als student journalistiek/videoproductie aan Howest in Kortrijk, heeft hij met de kortfilm ‘Code of Life’ al zijn eerste fictieproject in de steigers staan. Met Thuis-acteur Klaas Duyck en comedian Piet De Praitere strikte Pierre meteen ook twee toppers.
The post Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas

Lees meer »

Brugse marktkramer wil koste wat kost zijn familie in Gaza redden: “Ze moeten nú weg uit die hel, voor het te laat is”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al bijna twee jaar in Brugge woont, is wanhopig op zoek naar 28.000 euro om zijn broer Osama, diens vrouw Neda en hun drie jonge kinderen levend uit de hel van Gaza weg te krijgen. “De kans is zeer reëel dat ze de volgende aanvallen van Israël niet overleven.”
The post Brugse marktkramer wil koste

Lees meer »

#MeTooGarçons: hashtag over seksueel geweld brengt golf van getuigenissen van mannen op gang in Frankrijk

In Frankrijk stromen volop getuigenissen binnen van mannen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. De trend is gestart bij de Franse acteurs Aurélien Wiik en Francis Renaud, nadat ze hebben verteld over hoe ze te maken kregen met aanranding en seksuele intimidatie bij de start van hun carrière. Hun getuigenissen krijgen heel wat weerklank op sociale media.

Lees meer »

Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen”

In het Tiendepark op Uitkerke werd een ‘beweegbank’ geïnstalleerd. “Deze zitbank met meervoudige fitnessfuncties biedt een gratis, eenvoudige en toegankelijke manier aan om meer te bewegen zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit).
The post Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie heeft Magda gezien?

Op zaterdag 24 februari 2024, omstreeks 13.30 uur, verliet de 62-jarige Magda Denon het ziekenhuis AZ Oostende in de Gouwelozestraat in Oostende. Diezelfde dag, omstreeks 19.30 uur, werd zij nog opgemerkt in Gistel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Magda gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op

Een 40-jarige Bruggeling heeft bij verstek vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een controleur van De Lijn op de kusttram in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.
The post Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare

Het kunstproject voor het goede doel is een samenwerking tussen kledingzaak Adonis uit de Noordstraat en de SASK. Veertien oude etalagepoppen kregen een tweede leven dankzij evenveel kunstenaars. De unieke stukken worden op 9 maart geveild in de academie.
The post Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse tieners breken in bij autodealer en stelen 9 wagens, goed voor meer dan een half miljoen euro

Negen tieners hebben in Wisconsin in de Verenigde Staten een enorme buit gemaakt bij een diefstal. De tieners braken ‘s ochtends in bij een autodealer en gingen er elk vandoor met een auto. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze daarvoor zelfs zonder aarzeling een poort rammen. De waarde van de negen auto’s die de jongeren stelen, komt neer op

Lees meer »

Recordopbrengst uit strijd tegen sociale fraude

De strijd tegen de sociale fraude heeft vorig jaar 385,5 miljoen euro opgeleverd. Dat komt neer op een stijging met 15 procent, ofwel 50,5 miljoen euro, ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD), meldt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).

Lees meer »

Plafond op socialemediauitgaven van politieke partijen lijkt haalbaar

De meerderheidspartijen lijken het er min of meer over eens dat er een jaarlijks plafond moet komen op de uitgaven van partijen op sociale media. Dat blijkt uit een tabel met de reacties van de fracties op de 34 voorstellen van het burgerpanel ‘We need to talk’, die Belga kon inkijken. Een algemene verlaging van de partijdotaties stuit op verzet

Lees meer »

Roland en Marijke vieren hun gouden huwelijksjubileum

Roland Outtier en Marijke Verschaeve vierden hun gouden huwelijksjubileum. Op 24 januari 1974 stapten ze in het huwelijksbootje in Ieper. Roland was toen al een viertal jaar in dienst bij de NMBS als treincontroleur. Marijke werkte als naaister bij Vlaggen Demeere. Even later werd Marijke huismoeder en in mei 1976 werd hun dochter Katrien geboren.
The post Roland en Marijke

Lees meer »