Krantenkoppen

5x Paul Felix, architect én de opmerkelijkste Oostendenaar volgens Xavier Taveirne

07:00 Momenteel gaat er in Oostende een architecturaal icoon tegen de grond: het stedelijk zwembad van Paul Felix. Zijn zoon en kleinzoon dompelen ons onder in zijn oeuvre.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars De Facktorij in Zoersel ontwerpen sokken voor daklozen: “Veel nood aan, maar zelden gedoneerd”

De Nederlandse organisatie Let’s do goods is met haar sociaal sokkenproject nu ook in België gestart, bij De Facktorij in Zoersel. Dat is een kunstatelier van de geestelijke gezondheidszorg Emmaüs. Let’s do goods laat sokken ontwerpen door kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en per verkocht paar wordt er ook een paar gedoneerd aan daklozen.

Lees meer »

Brusselse politie vindt 15 wooneenheden in één eengezinswoning

Agenten van de politiezone Brussel Noord hebben bij een controle tegen huisjesmelkerij vijftien wooneenheden ontdekt in één eengezinswoning. De levensomstandigheden in de verschillende wooneenheden waren duidelijk ongezond, en de bewoners verkeerden in zeer kwetsbare situaties. Tegen de eigenaar werden dan ook verschillende processen-verbaal opgesteld, meldt het Brusselse parket.

Lees meer »

Podcast DS Vandaag trekt op verkiezingscampagne (en op YouTube)

Op minder dan 100 dagen voor de verkiezingen, trekt onze dagelijkse podcast DS Vandaag op campagne. Elke vrijdag belichten we het belangrijkste politieke nieuws in de aanloop naar 9 juni. Omdat het zo belangrijk is. “De uitslag kan wel eens een heuse stresstest inluiden voor de democratie zelf”, zegt chef-politiek Jan-Frederik Abbeloos.

Lees meer »

Chauffeur die wielertoeristen doodreed in Gent had 2,6 promille alcohol in zijn bloed: “‘Ik kruip nooit meer in een auto’, zegt hij, dat had hij beter voordien gedacht”

De 45-jarige man die twee wielertoeristen doodgereden heeft in Gent, had op dat moment 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek aan VRT NWS. Zelf zegt hij dat hij zich niets herinnert van het ongeval, zegt zijn advocaat Marc Schollier. "Hij heeft de slachtoffers wel zien liggen, en was daar verschrikkelijk door aangedaan."

Lees meer »

Britse premier Sunak bindt met opvallende toespraak strijd aan tegen extremisme: “Democratie zelf is een doelwit”

Als gevolg van de toename van het aantal antisemitische misdrijven en van de aanvallen op moslims, heeft de Britse eerste minister Rishi Sunak vrijdag opgeroepen tot meer eenheid in de strijd tegen extremisten. Islamisten en rechts-extremisten probeerden de geesten te vergiftigen en het vertrouwen en de hoop te vernietigen, zo stelt hij.

Lees meer »

Pete Doherty heeft diabetes type 2: “Ik was gezonder toen ik nog heroïne nam”

Pete Doherty (44), bekend van onder meer The Libertines, heeft laten weten dat hij diabetes type 2 heeft. De Britse muzikant, die in het verleden al openhartig verteld heeft over zijn drugsproblemen, heeft komaf gemaakt met zijn verslaving in een poging om gezonder te leven. Inmiddels heeft hij echter beseft dat alcohol, kaas en suiker “net zo slecht” zijn als

Lees meer »

Warmte houtkachel slaat over op vals plafond: heel wat rook in woning in Oostduinkerke

De brandweer moest donderdagmiddag om 15.25 uur uitrukken voor een woningbrand in de Koksijdesteenweg in Oostduinkerke. De warmte van een houtkachel sloeg over in het vals plafond, dat deels uitgebroken moest worden. In de woning is er brand- en waterschade.
The post Warmte houtkachel slaat over op vals plafond: heel wat rook in woning in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. Hij is de beschuldigingen kotsbeu: “Ze verdoen hun tijd.”

Lees meer »

Brugge biedt 10.000 euro noodhulp aan Gaza

Brugge schenkt 10.000 euro aan Oxfam voor het bieden van noodhulp aan de slachtoffers van Gaza. Raf Reuse (Groen) betreurt dat Brugge geen producten uit de bezette Westelijke Jordaanoever boycot.
The post Brugge biedt 10.000 euro noodhulp aan Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »