Krantenkoppen

Al-Nassr stelt oefenduels uit op tournee in China door blessure Cristiano Ronaldo, match tegen Messi in het gedrang?

Al-Nassr heeft zijn oefenduels tegen de Chinese clubs Shanghai Shenhua en Zhejiang uitgesteld. Diverse media melden dat sterspeler Cristiano Ronaldo (38) in China op training een spierblessure zou hebben opgelopen.

Meer krantenkoppen in België

Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig”

Groen Brugge en Groen Oostkamp brachten nogmaals de fietsonveiligheid in beeld tussen Oostkamp, Loppem en Brugge, meer specifiek in de Sint-Michielsstraat met twee versmallingen door de aanwezigheid van de spoorwegtunnels, geparkeerde wagens en het drukke verkeer tussen de beide kruispunten.
The post Groen vraagt aandacht voor de fietsveiligheid: “Dringend doorsteek nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

Torhout opent sterrenregister ongeacht lengte van de zwangerschap

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond vroeg Pieter Billiet (CD&V) in naam van de in extremis verontschuldigde Delphine Levrouw (CD&V) om in Torhout een sterrenregister te openen waarin ouders hun stilgeboren kindje kunnen laten opnemen, ongeacht de lengte van de zwangerschap. Burgemeester Kristof Audenaert (CD&V) antwoordde positief. Hij verving schepen van Begraafplaatsen Elsie Desmet (CD&V), die eveneens afwezig was.
The post

Lees meer »

Jobdag moet Noord-Franse jongeren aan werk helpen in de regio rond Roeselare

Solliciteren staat voor veel jongeren gelijk aan stress. Voor Welqome, het jongerenproject van Travi, moet dat allemaal niet zo akelig zijn. Daarom komt Welqome op 26 februari naar Roeselare voor een jobdag speciaal voor met Noord-Franse jongeren.
The post Jobdag moet Noord-Franse jongeren aan werk helpen in de regio rond Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen breuken in rug bij Vanheusden: Standard-speler moet wel in ziekenhuis blijven en krijgt morfine tegen hevige pijn

Voorzichtig goed nieuws over Zinho Vanheusden. De verdediger van Standard, die tijdens het duel tegen Union slecht neerkwam, zou geen breuken in de rug hebben opgelopen. De aanvoerder van de Rouches heeft wel veel pijn, die waarschijnlijk komt van een hernia. De Limburger moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen, waar hij morfine krijgt tegen de pijn.

Lees meer »

Alpenroos In Concert, voor de liefhebbers van volkse blaasmuziek: “De toehoorders verrassen”

Het voorjaarsconcert van Alpenroos is langzamerhand een traditie geworden in de geschiedenis van deze plaatselijke blaaskapel. Menig liefhebber van de Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek heeft jaarlijks rendez-vous met dit blaasorkest, dat gewoontegetrouw tijdens een weekend in maart zijn ‘dubbelconcert’ presenteert. Ook dit jaar nodigen dirigent, bestuur en muzikanten de blaaskapellenfans op ‘Alpenroos in concert – editie 42’ uit.
The

Lees meer »

Minder asielaanvragen, toch groeit opvangtekort: bijna derde van asielzoekers kreeg vorig jaar geen plek

8.816 alleenstaande mannen hebben vorig jaar na de registratie van hun asielaanvraag in ons land te horen gekregen dat er geen opvangplek voor hen was. Dat zijn er zo’n drieduizend meer dan in 2022, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Fedasil. Het aantal asielaanvragen is vorig jaar nochtans gedaald. Volgens de wet hebben asielzoekers recht op bed, bad, brood en

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »