Krantenkoppen

Al zeker 8 doden en 80 gewonden bij Russische raketaanvallen op Kiev en Charkiv

Rusland heeft vanmorgen bombardementen uitgevoerd op Oekraïne. Er sloegen onder meer raketten in op de steden Kiev en Charkiv. Daarbij werden verschillende appartementsgebouwen getroffen. Meerdere burgers zijn omgekomen, zo’n 80 anderen raakten gewond.

Meer krantenkoppen in België

Na de ontslagen bij Barry Callebaut: hoe groot is de business achter het Belgische exportproduct bij uitstek

Chocoladeproducent Barry Callebaut wil 500 jobs in ons land schrappen. Maar hoe groot is de chocolademarkt in ons land? Maken we onze reputatie op gebied van kwaliteit ook waar in de cijfers? Hoeveel chocolade produceren we en wie koopt die allemaal? En betekenen die ontslagen een kantelpunt? Wij doken samen met chocolade-econoom Filip Abraham (KU Leuven) in de cijfers. “Kwaliteit

Lees meer »

Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’ lokt opnieuw veel reactie uit: “Geen reden om je zo te gedragen”

“Dus je wil een hamburger zonder rotzooi?” Er is opnieuw veel te doen rond het Nederlandse programma ‘Steenrijk, straatarm’. In de aflevering van woensdag kregen kijkers te zien hoe alleenstaande moeder Karin samen met haar dochter Noa op restaurant gaat. Het gedrag van die laatste deed echter bij heel wat kijkers de wenkbrauwen fronsen. “Verwend nest.”

Lees meer »

Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen

Dat de zwerfvuilacties van de milieudienst meer dan nodig zijn, bewijzen de cijfers van wat men de voorbije jaren op zo een zwerfvuilactiedag ophaalde. In 2014 was dat in Lendelede nog 460 kilo restafval en PMD, vijf jaar later haalden vrijwilligers maar liefst 840 kilo zwerfvuil op, bijna het dubbele.
The post Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen appeared first on

Lees meer »

Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop

Het bekende Burgerhuis ‘Lucashuys’ in de Minderbroedersstraat in Brugge staat te koop. Zijn houten neorenaissance gevel aan het Astridpark wordt vaak gefotografeerd. Tijdens Open Monumentendag enkele jaren geleden kon dit beschermd monument met merkwaardig interieur bezocht worden.
The post Beschermd Lucashuys met merkwaardige houten gevel nabij Astridpark in Brugge staat te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »