Krantenkoppen

Antwerps drinkwaterbedrijf Water-link haalt nieuw logo van geplande fusie met Pidpa van bestelwagens: “Medewerkers vaak tegengehouden door politie”

Watermaatschappij Water-link gaat het nieuwe logo van de geplande fusie met Pidpa weer van zijn bestelwagens halen. Normaal zouden de twee drinkwaterbedrijven begin dit jaar gaan samenwerken onder de naam Adelta, maar de fusie werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het personeel van Water-link liep nog rond in uniformen met het oude logo op, terwijl de bestelwagens wel al aangepast werden. Dat zorgde voor heel wat verwarring en argwaan bij de politie.

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw man neergeschoten in Vorst

In de Brusselse gemeente Vorst is vanavond opnieuw een man neergeschoten. Dat bevestigt de burgmeester van Vorst, Mariam El Hamidine. De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) geeft voorlopig geen commentaar en verwijst voor alle communicatie door naar het Brusselse parket.

Lees meer »

Anouk heeft na uitspraken “liefdevol gesprek” gehad met trans vrouw: “Geen damage control”

Anouk (48) is na de ophef die iets meer dan een week geleden ontstond de dialoog aangegaan met een trans vrouw. De zangeres, die schreef dat “je pipi afhakken je geen vrouw maakt” werd uitgenodigd door Milly en dat leverde een “liefdevol, eerlijk en openhartig” gesprek op, schrijft ze maandag op Instagram. “Geen damage control of excuses”, benadrukt Anouk bij

Lees meer »

“Het helpt natuurlijk dat we goede kameraden zijn”: Roeselaarse vrienden gebruiken al jaren eigen autodeelplatform PUX

Deelmobiliteit zit in de lift. Al 250 Roeselarenaars maken gebruik van een autodeelplatform en de vraag groeit nog steeds. Cambio plaatst in 2024 nog meer wagens in de stad. Maar enkele vrienden hebben met ‘PUX’ al enkele jaren hun eigen versie van autodelen.
The post “Het helpt natuurlijk dat we goede kameraden zijn”: Roeselaarse vrienden gebruiken al jaren eigen autodeelplatform

Lees meer »

Milieuorganisaties gooien onderhandelingsnota Vlaams regering op straat, Open Vld en CD&V boos over lek

Milieuorganisaties zijn niet te spreken over de toegevingen die de Vlaamse regering volgens hen wil doen aan de boeren. “De regering zal de landbouwers weer iets wijsmaken en beloftes maken die ze niet kan nakomen”, klinkt het. Wat is precies het probleem? Zijn de onderhandelingen dan al mislukt nog voor ze goed en wel begonnen zijn? De spanning is in

Lees meer »

NASA zoekt nieuwe vrijwilligers die een jaar lang willen doen alsof ze op Mars wonen en werken

Wie er eens voor lange tijd tussenuit wil en zich liefst ver van de wereld wil verwijderen, kan overwegen om zich kandidaat te stellen voor een Mars-simulatie van de NASA. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zoekt 4 vrijwilligers om een jaar lang te wonen en te werken in een nagebouwde Mars-omgeving. Zo willen ze latere bemande Mars-missies voorbereiden. Opgelet: het lijstje met

Lees meer »

KIJK. Plots staat onbekende man naast acteur Cillian Murphy op podium van BAFTA’s: “We nemen dit zeer serieus”

Eén persoon hoorde niet thuis op het podium van de BAFTA Awards toen de cast en crew van ‘Oppenheimer’ de prijs voor ‘Beste film’ in ontvangst nam. Een onbekende man vervoegde zich haast onopgemerkt bij het team en hoewel bijna niemand dat toen door leek te hebben, reageert de organisatie nu fel. “We nemen dit zeer serieus.”

Lees meer »

Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren

Door de toenemende digitalisering van archiefdocumenten ziet het Brugs stadsarchief het aantal bezoekers drastisch dalen. Bijgevolg worden de openingsuren van de leeszaal beperkt.
The post Brugs Stadsarchief beperkt zijn openingsuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstelling DODO van Giovanni Baudonck gaat in première op donderdag 7 maart in Antigone

Antigone brengt drie voorstellingen van de visuele muziektheaterproductie DODO op donderdag 7 en vrijdag 8 maart. Giovanni Baudonck en muzikant Jonas Van den Bossche wanen zich in Mauritius. Via spoken word, slam poetry, rap en zang herspelen en heroveren ze de geschiedenis van wat ooit een eiland was dat enkel door de intussen uitgestorven vogel – de dodo – werd

Lees meer »

Velt trekt het nieuwe tuinseizoen op gang

Met een aantal lezingen, inspelend op de klimaatveranderingen, en een eerste tuinclub van het jaar, trekt de vereniging voor ecologische leef- en teeltwijze Velt het tuinseizoen op gang.
The post Velt trekt het nieuwe tuinseizoen op gang appeared first on KW.be.

Lees meer »