Krantenkoppen

Asielcentrum in Koksijde gaat eind juni definitief dicht “Niemand staat boven de wet”

Het asielcentrum in Koksijde gaat eind juni definitief dicht. Op de luchtmachtbasis zitten een 300-tal asielzoekers, maar er zijn problemen met de vergunning. Het gemeentebestuur van Koksijde had vorig jaar een procedure gestart tegen Fedasil, omdat de gebouwen volgens haar werden uitgebaat zonder geldige vergunning. Die procedure loopt nog. Maar staatssecretaris De Moor (CD&V) heeft nu aan Koksijde laten weten dat ze het centrum sluit.

Meer krantenkoppen in België

Hoe de keten Royal Donuts als een kaartenhuisje in elkaar zakte: “20 winkels failliet op drie jaar tijd”

Afgelopen week werd het faillissement uitgesproken van de allereerste Royal Donuts in ons land, die in Maasmechelen. De keten, in 2020 opgericht door Muhammet K. uit Dilsen-Stokkem, telde ooit 22 vestigingen in ons land. Intussen zijn 20 winkels failliet en is er enkel nog een fysieke Royal Donuts in Bree. “Heel wat uitbaters hebben veel geld verloren.”

Lees meer »

Feestjaar van start voor 50e verjaardag van woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo: “Op 50 jaar grootste van het land geworden”

In het woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo zijn de festiviteiten begonnen voor de 50ste verjaardag van het centrum. Damiaan biedt plaats aan 485 bewoners en is daarmee het grootste woonzorgcentrum van het land. De 50ste verjaardag wordt doorheen het jaar gevierd met onder andere een tentoonstelling, een kermis en een optreden van Gunther Neefs.

Lees meer »

Chantal koopt donuts bij bakkerij Yves & Els in Lo: “Mooie publiciteit”

In aflevering vijf van de fictiereeks Chantal, die zondagavond te zien was op VRT 1, kocht inspecteur Chantal Vantomme donuts bij bakkerij Yves & Els op de Markt in Lo. “Dat is mooie publiciteit”, zegt uitbaatster An Haeyaert. “De mensen spreken erover in de winkel.”
The post Chantal koopt donuts bij bakkerij Yves & Els in Lo: “Mooie publiciteit” appeared

Lees meer »

Heroïneverslaafde man wordt bij tiende winkeldiefstal betrapt in Veurne

Een 41-jarige man riskeert twee jaar cel voor een reeks van tien diefstallen in onder meer Kortrijk, Kuurne en Veurne. Vooral de hoeveelheid en de buit – met een waarde van ruim 18.000 euro – stuiten het parket tegen de borst.
The post Heroïneverslaafde man wordt bij tiende winkeldiefstal betrapt in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Dump, dumber, dumbest

Beeldspraak snapt dat. Je zit al jarenlang met die versleten slaapkamer en god weet welke andere zooi in je kot, en dan komt eindelijk de dag waarop er nieuw meubilair arriveert. Waarna snel duidelijk wordt dat je met de oude rommel iets moet gebeuren. In een dolgedraaide consumptiemaatschappij betekent dat: dumpen die handel. Wég. Nu. Niet op het gemeentelijk containerpark

Lees meer »

Alex Vandenbulcke rijdt nieuw clubkampioenschap: “Mooie ploegen aan de start”

Het West-Vlaams wielerseizoen start zondag met een clubkampioenschap in Kachtem. Met mooi elite 2- en U23-volk! Onder meer thuisrijder Alex Vandenbulcke (22) van Tarteletto-Isorex. Ook de meeste West-Vlaamse teams komen naar de Izegemse deelgemeente.
The post Alex Vandenbulcke rijdt nieuw clubkampioenschap: “Mooie ploegen aan de start” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest

Basisschool Sint-Jozef in de Veldstraat is een multiculturele school. “Daarom hebben we ervoor gekozen om in plaats van een klassiek themaschoolfeest, er een bruisend wereldfeest van te maken”, zegt coördinerend directeur Rik Bossuyt. Iedereen is welkom op zaterdag 2 maart van 12 tot 17 uur.
The post Multiculturele Basisschool Sint-Jozef kiest voor wereldfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea test nieuwe antischeepsraketten in Japanse Zee

Noord-Korea heeft woensdag nieuwe antischeepsraketten getest in de Japanse Zee. Daarbij verhoogde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de militaire paraatheid aan de zeegrens met Zuid-Korea, zo melden de Noord-Koreaanse staatsmedia donderdag. Hij dreigde ook met militair geweld als Zuid-Korea de grenzen niet zou respecteren.

Lees meer »

Lichaam van Navalny zou terecht zijn, maar wordt streng bewaakt: “Hier gebeurt iets mysterieus”

Het lichaam van Poetin-criticus Aleksej Navalny is terecht, dat meldt de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta. Het lichaam zou veel verwondingen vertonen die mogelijk het gevolg zijn van stuiptrekkingen. Intussen wordt beweerd dat Russische agenten van de FSB Navalny enkele dagen voor zijn overlijden bezocht hebben in zijn cel en beveiligingscamera’s uitgeschakeld hebben.

Lees meer »