Krantenkoppen

Australië schrijft grootschalige cyberaanval in 2022 toe aan Rus

Australië heeft zware sancties afgekondigd tegen de Rus Aleksandr Ermakov. Het land beschuldigt Ermakov ervan achter de cyberaanval op de grote Australische medische verzekeraar Medibank in 2022 te zitten.

Meer krantenkoppen in België

Lindsy ontdekte bij toeval dat ze al bijna twee jaar geen energieafrekening krijgt, en ze is niet de enige: “Wat als ik straks duizenden euro’s moet betalen?”

Lindsy Geboers krijgt al sinds juni 2022 geen elektriciteitsafrekening meer en vreest duizenden euro’s te moeten bijbetalen. De oorzaak: het softwareprobleem bij Fluvius waar op dit moment nog altijd 3.500 klanten slachtoffer van zijn. “Het gaat helaas om complexe en tijdsintensieve materie.”

Lees meer »

Restaurant ’t Hoeveke in Westende, bekend van de gsm-kluisjes, staat te koop

Mike Willems (45) houdt na zestien jaar op met zijn bekende restaurant ’t Hoeveke in Westende. Willems is de man die in 2018 de nationale pers haalde met zijn kluisjes om je gsm daarin te stoppen tijdens het eten. “Als zelfstandige is het er niet gemakkelijker op geworden”, zegt Mike. Zijn restaurant staat nu te koop.
The post Restaurant ’t

Lees meer »

“Groepjes vrienden vinden elkaar hier na jaren terug”: ‘t Hof van OESelgem nog het enige café in het dorp

Met Het Hof van Oeselgem heeft de Dentergemse deelgemeente nog één café. Het waren Katja Claeys en Nico Bostyn, die eigenlijk geen band hadden met het Leiedorp, die het café weer lieten herleven. “Heel wat biljarters vinden de weg naar hier. Toen we een nieuwjaarsreceptie organiseerden, schrokken we er zelf ook van hoeveel vaste klanten we al hebben.”
The post

Lees meer »

Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout

Verrassend nieuws vanochtend op Schiervelde. Robbe Bakelandt, naast Jenci Dejonghe de enige nog overgebleven speler die er drie jaar geleden al bij was, maakt straks de overstap naar KM Torhout. De 22-jarige middenvelder had in januari nochtans bijgetekend.
The post Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

40 procent minder skiongevallen dan tijdens krokusvakantie vorig jaar, en daar heeft verandering in schoolkalender alles mee te maken

Europ Assistance heeft 40 procent minder skidossiers geopend in deze krokusvakantie in vergelijking met de krokusvakantie van vorig jaar. Dat heeft de verzekeraar bekendgemaakt voor het vertrek van de traditionele ‘gipsvlucht’, een jaarlijkse repatriëringsvlucht met gewonden. De hoofdreden van de daling is dat er veel minder Belgen tijdens de Vlaamse krokusvakantie gingen skiën. Het waren vooral de Vlamingen die op

Lees meer »

“Niet als een blinde piloot sturen”: wat zijn de stress, finesse en valkuilen van de balk waarop Nina Derwael Parijs 2024 wil halen?

Expeditie Parijs 2024 loopt voor Nina Derwael op de world cups – vandaag (16u20) start ze in de kwalificaties in Cairo – via de balk. Alias het ‘stresstoestel’: even wankelen en een val is zo gebeurd. Wat zijn de geheimen en finesses om de balkoefening goed door te komen? Ex-toppers Gaëlle Mys en Aagje Vanwalleghem, en de Duitse coach Ulla

Lees meer »

INTERVIEW. Prof over de ‘echte’ kost van ons eten: “Voeding duur? We hebben nog nooit zo weinig betaald als vandaag”

Wat we vandaag betalen in de supermarkt is maar een fractie van de echte kost van onze voeding, zegt professor Pierre-Alexandre Billiet (42). In zijn nieuwe boek — een aanklacht tegen overconsumptie — telt hij ook de kosten voor het klimaat en de gezondheidszorg mee van ongezonde en niet-duurzaam geproduceerde voeding in onze winkels. En van dat prijskaartje zouden veel

Lees meer »