Krantenkoppen

Auto belandt in gracht op E403 in Torhout, bestuurder gekneld

Dinsdagmiddag even voor 16 uur gebeurde op de E403 in Torhout, in de richting van Brugge, een ongeval.

Net voor de afrit Torhout verloor de bestuurder van een personenwagen de controle over zijn voertuig, ging van de weg af en belandde in een diepe gracht.

Gekneld

De man zat gekneld in zijn wagen en werd door de hulpdiensten bevrijd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De verkeershinder viel mee.

The post Auto belandt in gracht op E403 in Torhout, bestuurder gekneld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politiepatrouilles, metalen hekken en bewakingscamera’s: Russische autoriteiten staan op scherp voor begrafenis Navalny

Morgen wordt Aleksej Navalny (47), de grootste criticus van president Vladimir Poetin, begraven in Moskou. De Russische autoriteiten zijn zich al volop aan het voorbereiden op de uitvaart. “Agenten zijn begonnen met patrouilleren, er staan metalen hekken klaar en er zijn bewakingscamera’s geïnstalleerd”, klinkt het. Navalny’s weduwe Joelja Navalnaja vreest alvast voor arrestaties en schermutselingen tijdens het afscheid van haar

Lees meer »

Internaatshappening ‘East West Dance Fest’ hoopt internaten in positief daglicht te stellen

Jaarlijks komen zo’n 45-tal internaten verspreid over West- en Oost-Vlaanderen samen voor een happening. “Na de ingrijpende reportage van Godvergeten én het dodelijk ongeval van vorig jaar tijdens onze happening op Transfo in Zwevegem is het dringend tijd om internaten opnieuw in een positief daglicht te stellen”, zegt Tom Creytens (40), internaatsdirecteur Internaat Tielt.
The post Internaatshappening ‘East West Dance

Lees meer »

41 procent meer terreurdreigingen in 2023, zegt OCAD

Het OCAD, het Belgische orgaan voor dreigingsanalyse, heeft vorig jaar 332 meldingen ontvangen over terrorisme of extremisme, rechtstreeks of via partners. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van 2022. Het OCAD wijt die vooral aan het Israëlisch-Palestijns conflict en de aanslag in Brussel.

Lees meer »

Dansschool Funk I Dance profileert zich

Dansschool Funk I Dance organiseerde afgelopen zaterdag het eerste dans- en eetfestijn in het oc Vondel in Meulebeke. Funk I Dance is het geesteskind van de 37-jarige Ilse Vanthournout die in 2022 haar dansschool boven de doopvont hield.
The post Dansschool Funk I Dance profileert zich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plafond op socialemediauitgaven van politieke partijen lijkt haalbaar

De meerderheidspartijen lijken het er min of meer over eens dat er een jaarlijks plafond moet komen op de uitgaven van partijen op sociale media. Dat blijkt uit een tabel met de reacties van de fracties op de 34 voorstellen van het burgerpanel ‘We need to talk’, die Belga kon inkijken. Een algemene verlaging van de partijdotaties stuit op verzet

Lees meer »

Dylan Vanholme stelde nieuwe liefde nog niet voor aan mama Wendy Van Wanten: “We hebben ieder ons eigen leven”

Het gaat snel voor Dylan Vanholme (39) en zijn vriendin Amber Verleyen (30). Sinds ze vorige zomer hun liefde voor elkaar bekendmaakten, zijn samenwonen én samenwerken al afgevinkt. Het enige wat er nog niet van is gekomen, is een ontmoeting met (schoon)mama Wendy Van Wanten… In een dubbelinterview met ‘Dag Allemaal’ leggen ze uit waarom en praten ze uitgebreid over

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker (82) overleden: “We zouden straks 60 jaar getrouwd zijn”

Dinsdag laatst had de uitvaartdienst plaats van de gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd hij met de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit

Lees meer »

Vaders Joris (45) en Steven (45) doodgereden door dronken chauffeur met rijverbod: “Onwezenlijk”

Eindelijk weer koers, eindelijk eens zon. Dat dachten ook vijf wielervrienden uit het Gentse toen ze zondag op een ontspannend voorjaarsritje vertrokken. Maar 100 kilometer verderop liep het gruwelijk af. Tussen de stukken fiets en naast zijn smeulend wrak stond een 45-jarige Gentenaar te schreeuwen naar de levenloze lichamen op het asfalt. Maar Joris (45) en Steven (45) haalden het

Lees meer »

Horeca trekt naar Grondwettelijk Hof tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen enkele strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

Lees meer »

Horeca gaat stappen ondernemen tegen strengere regels flexi-jobben: “Dit is met een kanon op een mug schieten”

De aangescherpte regels rond flexiwerk zijn absoluut niet naar de zin van de horeca. De horecafederaties van het land willen drie strengere regels geschrapt, en trekken daarvoor nu zelfs naar het Grondwettelijk Hof. “De vaste zaalmedewerker in mijn restaurant mag na zijn uren niet meer flexi-jobben in mijn brasserie, maar wel bij de concurrentie of de bakker om de hoek.”

Lees meer »

“Nog meer aandacht voor line-up”: Zesde Highlight Festival mikt dit jaar op 13.000 bezoekers

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september is er opnieuw Highlight Festival langs de Zuiderring in Ieper. Nieuw dit jaar is dat live-avond op vrijdag ingeruild wordt voor een dance-avond. Het thema wordt Mirror of Illusions en met Regi, Pat B en Used worden de eerste namen al aangekondigd.
The post “Nog meer aandacht voor line-up”: Zesde Highlight Festival mikt

Lees meer »

Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker

De prijs vinden om een zaal te huren in het Torhoutse cultuurcentrum de Brouckere is een lijdensweg. Dat zei Inge Perquy (N-VA) tijdens de zitting van de gemeenteraad maandagavond. Schepen van Cultuur Lieselotte Denolf (CD&V) gaf het gebrek aan gebruiksgemak toe en beloofde beterschap.
The post Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landbouwer veroordeeld voor ongeval waarbij bejaarde fietser het leven liet

Een 54-jarige landbouwer uit Roeselare is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het ongeval waarbij eind 2022 een 82-jarige fietser uit Zonnebeke overleed. De man kwam ongelukkig ten val en belandde onder de tractor van de beklaagde. Die vroeg op het proces de vrijspraak maar de rechter achtte hem toch verantwoordelijk voor het ongeval.
The post Landbouwer veroordeeld voor ongeval

Lees meer »