Krantenkoppen

Auto rijdt jongeman (21) op step aan: slachtoffer met hoofdwonde naar ziekenhuis

Op de Roeselarebaan in Lichtervelde vond dinsdagavond een zwaar verkeersongeval plaats. Een auto reed er een 21-jarige man op een step aan.

Meer krantenkoppen in België

Geldexpert over nieuwe staatsbon: “Vorige keer heeft overheid gecasht, ditmaal zullen banken scoren”

Wordt het 2,10 procent, of toch 2,55? Morgenmiddag kennen we eindelijk het nettorendement van de nieuwe éénjarige staatsbon. Maar wat het kernkabinet ook beslist, de nieuwe staatsbon wordt geen verpletterend succes, zo voorspelt onze geldexpert Pascal Paepen. Maar: onrechtstreeks doet de alerte spaarder wél zijn voordeel. “Niet enkel wie naar een goede spaarrekening kijkt, zal meer krijgen.”

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

Bagage wordt beperkt op Franse hogesnelheidstreinen

De Franse spoorwegen hebben het bagagebeleid op de hogesnelheidstreinen van het type InOui gewijzigd. Sinds vorige week geldt een beperking tot twee valiezen van maximaal 70cm x 90cm x 50cm en één stuk handbagage (30cm x 40cm x 15cm) per persoon. Tot nu was er niet echt een beperking, behalve dat elke passagier in staat moest zijn om zijn eigen

Lees meer »

Plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers op Belgische stranden, Europese grenzen bijna overal overschreden

Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op de Belgische stranden belanden. Dat blijkt uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische stranden op bijna alle punten de

Lees meer »

Bijna alle Belgische stranden overschrijden Europese drempels: plastic zwerfvuil en bouwafval grootste vervuilers

Belgische stranden overschrijden bijna op alle punten de Europese drempels voor een goede milieutoestand. Dat blijkt woensdag uit de eerste metingen van vzw Proper Strand Lopers in opdracht van de minister van de Noordzee Paul Van Tigchelt (Open Vld) en de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid. Plastic afval en constructieafval zijn de twee grootste categorieën afval die op

Lees meer »

▶ Maakt België dit jaar kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?: “De Franstaligen hebben duidelijk succesvollere inzendingen”

De Franstalige omroep RTBF heeft de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Maken we kans om te winnen? Zitten er opvallende kanshebbers bij de andere landen? En vormt de deelname van Israël een risico voor het Eurosongfestival? HLN Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen. “ In Armenië zijn ze van hun sokken geblazen.”

Lees meer »

Doorbraak in behandeling reumatoïde artritis? Wetenschappers ontdekken dat geneesmiddel deze ziekte mogelijk kan voorkomen

Ongeveer 1 procent van de Belgische bevolking lijdt aan reumatoïde artritis, beter bekend als gewrichtsreuma. Een nieuwe studie in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The Lancet’ toont aan dat een geneesmiddel dat artsen al gebruiken voor de behandeling ook ingezet kan worden om de ontwikkeling van de ziekte mogelijk te voorkomen. Maar wat is reumatoïde artritis? Om welk geneesmiddel gaat? En wat

Lees meer »

LIVEBLOG NAPOLI-BARCELONA. Tweede helft op gang, kan Barcelona nu wél z’n kansen verzilveren?

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De Italianen moeten het zonder Dendoncker en een geblesseerde Ngonge doen. Kunnen beide teams hun seizoen opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet in onze liveblog of kijk naar de match op VTM 2 en

Lees meer »

Aannemer veroordeeld tot achttien jaar cel voor nalatigheid die leidde tot 34 overlijdens bij zware aardbeving in Turkije

Een Turkse aannemer is donderdag veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar, voor het “veroorzaken van dood en verwondingen door grove nalatigheid”, meldt de Turkse staatszender TRT. Het is de eerste veroordeling in de nasleep van de bijzonder zware aardbevingen, die iets meer dan een jaar geleden in Turkije en Syrië meer dan 60.000 mensenlevens kostte.

Lees meer »

Politiezone Minos waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting: “Valse koerier komt waardevolle spullen ophalen”

Bij politiezone Minos zijn de afgelopen twee maanden een twintigtal meldingen binnen gekomen van een nieuwe manier van oplichting. Criminelen bellen slachtoffers dat er bij hen thuis ingebroken zal worden of dat er frauduleuze geldafhalingen gebeuren met hun bankkaart. Ze sturen dan een koerier langs om waardevolle spullen op te halen om ze zogezegd veilig te stellen. De meldingen kwamen

Lees meer »

Covermodel Playboy werd in het hoofd geschoten door troepen van Poetin: “Mijn gezicht zit vol plaatjes en vijsjes”

Toen Iryna Bilotserkovets op de operatietafel belandde, gaven artsen haar nog weinig kans. Een kogel, afgevuurd door Russische troepen, trof het Oekraïense mod
el in het hoofd. Tien uur waren chirurgen met haar bezig. Intussen gaf ze een interview aan ITV en poseerde ze in Playboy. In een metalen bikini en met een ooglapje. “Ik was net het monster van

Lees meer »