Krantenkoppen

Bassist Philip Valkiers verlaat XINK: “Van ruzie is geen sprake, optreden in Lotto Arena gaat gewoon door”

Een band gaat nooit stuk, behalve op professioneel vlak. XINK gaat verder met een nieuwe bassist nadat Philip Valkiers besliste om in alle stilte te stoppen. “Van ruzie is geen sprake”, reageert de manager van de band. “Met alle liefde en respect naar Philip, maar zijn prioriteiten lagen ergens anders.” Een nieuwe plaat schuift daardoor op naar volgend jaar, maar hun optreden in de Lotto Arena in maart gaat door.

Meer krantenkoppen in België

Hij doet het weer: Haaland bezorgt City drie punten tegen stug Brentford

Manchester City mag Erling Haaland andermaal bedanken. Dankzij de Noor zijn zeventiende doelpunt van het seizoen wonnen de Citizens de inhaalwedstrijd tegen een scherp Brentford. City nadert zo tot op één punt van leider Liverpool. Jérémy Doku kreeg een halfuur speeltijd, maar kon niet flitsen. Kevin De Bruyne kreeg een rustdag van Pep Guardiola.

Lees meer »

Programma Van der Poel bekend: wereldkampioen begint in Milaan-Sanremo en wil doortrekken tot Luik-Bastenaken-Luik

Dat hij het openingsweekend niet rijdt, was al duidelijk. Maar wereldkampioen Mathieu van der Poel (29) heeft nu ook bekendgemaakt welke grote koersen wél op zijn programma staan dit voorjaar. De Nederlander mikt onder meer op winst in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én (in principe) Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemerslijst van La Doyenne wordt er zo nog wat indrukwekkender op.

Lees meer »

Het kroontje van Miss België: nog altijd felbegeerd?

Wat we in de krant zouden kunnen brengen in de aanloop naar de verkiezing van Miss België? De vraag werd een van de voorbije weken gedropt in onze redactievergadering. Het herinnerde me eraan dat het evenement inderdaad nog elk jaar op de agenda staat.
The post Het kroontje van Miss België: nog altijd felbegeerd? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een paringsdans die vanavond begint: wie wordt de running mate van Donald Trump?

Donald Trump houdt straks een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Dat evenement gold lang als hoogmis van de Republikeinse partij, maar staat nu helemaal in het teken van Trump. Er wordt letterlijk gepeild naar wie er in november met hem op de lijst moet staan om vicepresident te worden. We kijken al eens wie er kans maakt.

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in première

Met trots kondigt Toneelkring Harlekijn hun volgende productie ‘Ketchup & Sangria’ aan. In 1993 bracht Harlekijn dit stuk al eens op de planken en dat betekende toen het debuut van Philip Strobbe als regisseur en Dominique Delobelle als speelster. Beiden zijn er in dezelfde hoedanigheid nu ook weer bij.
The post Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in

Lees meer »

Team ’Toerke Loapn’ loopt in maart 100 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker: “Ter ere van broer en nonkel Luc”

Binnen een kleine maand staan Sofie Vermeersch en haar dochter Zoë uit Meulebeke samen met drie teamgenoten aan de start van de 100 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Het liefst hadden ze dat gedaan met hun broer en nonkel Luc als supporter aan de zijlijn om hem een hart onder de riem te steken in zijn gevecht tegen prostaatkanker.

Lees meer »

Club Brugge trekt weer naar het koude noorden, Union naar de hel van Istanboel in achtste finales

The road to Athens leidt voor Club Brugge en Union langs Noorwegen en Turkije. Club heeft weinig excuses tegen Molde FK, een ploeg die vergeleken kan worden met Bodo. Union trekt naar de hel van Istanbul – het ontmoet Michy Batshuayi en Fenerbahçe. In de Europa League spelen Romelu Lukaku en Charles De Ketelaere tegen respectievelijk Brighton en Sporting.

Lees meer »

“Niemand stelt ARhus nog in vraag”: Jarig kenniscentrum geldt als voorbeeld voor heel Vlaanderen

Deze week is het tien jaar geleden dat ARhus de deuren opende. De komst van het kenniscentrum, zeg nooit meer bibliotheek, zorgde toen voor veel vragen bij gebruikers en bij het personeel. Een decennium later is dat wantrouwen volledig vervangen door lofbetuigingen, is ARhus een baken in de stad en een voorbeeld voor heel Vlaanderen. Directeur Yves Rosseel kijkt met

Lees meer »