Krantenkoppen

Beelden tonen moment waarop vloer instort tijdens trouwfeest in Italiaans klooster

Het incident deed zich voor op 13 januari in Pistoia, een plaats ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Florence. Op bovenstaande beelden is te zien hoe zo’n 60 gasten op een trouwfeest nietsvermoedend dansen, wanneer de vloer onder hun voeten plots instortte. Meer dan 30 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht, waaronder ook de bruid en bruidegom. Vijf slachtoffers verkeerden in levensgevaar, het is niet duidelijk hoe het nu met hen gaat.

Meer krantenkoppen in België

Wordt South Carolina de nederlaag te veel voor Nikki Haley?

Het voorverkiezingscircus in de Verenigde Staten trekt zich zaterdag opnieuw op gang. In de Republikeinse nominatiestrijd nemen voormalig Amerikaans president Donald Trump en Nikki Haley het tegen elkaar op in South Carolina, de thuisstaat van Haley. Een nieuw verlies zou wel eens de nederlaag te veel kunnen worden voor de voormalige VN-ambassadrice.

Lees meer »

Bewakingsagente zingt en danst enthousiast mee tijdens optreden Taylor Swift en gaat viraal: “Geef haar opslag”

Niet enkel de aanwezige fans van Taylor Swift waren tijdens dit optreden in Melbourne enthousiast. Ook Lynda Britten, een bewakingsagente tijdens het evenement, bleek duidelijk een Swiftie te zijn. Zo bewees een video waarin de Australische op de tonen van ‘You belong to me’ woord voor woord kon meezingen en enkele danspasjes bovenhaalde. “Toen het nummer begon, kon ik het

Lees meer »

KIJK. Biden verspreekt zich weer bij ontmoeting weduwe Navalny ‘Yulia’: “Yolanda blijft vechten”

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »

Frank Vergucht schenkt 60.000 digitale foto’s aan Stadsarchief

Het fotoarchief van het Brugse Stadsarchief is 60.000 digitale foto’s rijker. Schenker is Frank Vergucht (75), een man die je bijna dagelijks met zijn fototoestel door de stad en omgeving ziet toeren. De schenking is een primeur voor het Stadsarchief, want het is de eerste keer dat de stedelijke dienst een dergelijke grote schenking van digitale beelden ontvangt.
The post

Lees meer »

Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar

Een goed jaar geleden ging Paul Saelens – een gepensioneerd maatschappelijk werker uit Sijsele – van start als voorzitter van de stedelijke adviesraad voor senioren. “Zowel op het vlak van mobiliteit en veiligheid als van toegankelijkheid van de dienstverlening hebben we toch al iets bereikt”, zegt hij.
The post Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zag jij ook deze vuurbol? Negen meldingen van heldere meteoor die over West-Vlaanderen vliegt

Maandag rond 18.45 uur was er voor wie toevallig naar boven keek in West-Vlaanderen duidelijk een meteoor zichtbaar. Negen mensen verspreid over de hele provincie maakten een melding van dit fenomeen. De vuurbol was zichtbaar tot in Nederland, Noord-Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Niet alleen de helderheid van de meteoor en de bewolking op dat moment zijn belangrijk, maar ook

Lees meer »

Twintiger krijgt achttien maanden cel met uitstel voor verkrachting van 15-jarig meisje en voyeurisme bij twee andere slachtoffers

Een 25-jarige jongeman uit Waregem is schuldig bevonden aan de verkrachting van een vijftienjarig meisje. Van twee andere meisjes maakte hij zonder hun toestemming intieme filmpjes en deelde die in een chatgroep. De rechter gaf hem achttien maanden cel, volledig met uitstel.
The post Twintiger krijgt achttien maanden cel met uitstel voor verkrachting van 15-jarig meisje en voyeurisme bij twee

Lees meer »

Club hoeft van niemand bang te zijn. Ook zondag niet

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Club hoeft van niemand bang te zijn. Ook zondag niet appeared first on KW.be.

Lees meer »

PS wil werkweek van 32 uur zónder loonverlies, Vlaamse partijen kraken voorstel af: “Onbetaalbare waanzin”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

Sluikstorten, drugshandel en parkingseks: inwoners Koningslo zijn overlast op Indringingsweg beu

"Het loopt hier de spuigaten uit", zeggen bewoners van de Indringingsweg in Koningslo bij Vilvoorde. Ze klagen over (vaak buitenlandse) vrachtwagens die er urenlang blijven staan en allerlei vormen van overlast. "Er wordt afval gedumpt, drugs gebruikt en er zijn zelfs mensen die seks hebben op de openbare weg of in het struikgewas", vertelt Jonathan die in de buurt woont.

Lees meer »