Krantenkoppen

“Belangrijk voor de slachtoffers”: Premier dringt nogmaals aan bij Vaticaan om Vangheluwe zijn titel te ontnemen

Premier Alexander De Croo heeft er maandag in een gesprek met de apostolische nuntius opnieuw op aangedrongen dat het Vaticaan de titel van bisschop Roger Vangheluwe afneemt. “Dat is belangrijk voor de slachtoffers”, tweette de premier na afloop van het gesprek.

De Croo had begin oktober in een gesprek met de nuntius over seksueel misbruik in de Kerk en de ophef over de VRT-documentaire ‘Godvergeten’ de Kerk al eens opgeroepen om haar morele verantwoordelijkheid op te nemen. Hij ondersteunde de vraag van bisschop Johan Bonny om Vangheluwe zijn titel af te nemen.

Vangheluwe nam in 2010 ontslag uit zijn functie als bisschop van Brugge nadat hij had bekend dat hij jarenlang zijn minderjarige neef had misbruikt. Hij verblijft momenteel in Frankrijk.

Brief

Eind september, nadat bisschop Bonny hem tijdens een bezoek had gevraagd om zijn titels op te geven, stuurde Vangheluwe een brief naar de paus. De inhoud van die brief is niet bekend.

De Croo sprak maandag met de nuntius, Franco Coppola, over het bezoek van paus Franciscus aan België. In december vorig jaar raakte immers bekend dat de paus, bijna dertig jaar na het laatste pauselijk bezoek, opnieuw naar België zal komen. Een precieze datum voor het bezoek is er nog niet. Ook de invulling van het programma is nog niet bekend.

The post “Belangrijk voor de slachtoffers”: Premier dringt nogmaals aan bij Vaticaan om Vangheluwe zijn titel te ontnemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

“Ik maak u kapot”: beelden tonen hoe Huybrechts, die boete en waarschuwing krijgt, na handgemeen zwaar tekeergaat tegen De Decker

Kim Huybrechts heeft een boete van 1.500 pond (zo’n 1.750 euro) en een formele waarschuwing opgelegd gekregen van de DRA, de tuchtcommissie in het darts. Het onderzoek kwam er na klachten van collega-darters Dimitri Van den Bergh én Mike De Decker. Tegenover die laatste ging Huybrechts in november zowel fysiek als verbaal stevig tekeer.

Lees meer »

Ameel Candy World bouwt met 120 vrijwilligers ‘Grootste snoeptaart ter wereld’: “Het wordt enorm spannend”

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World viert zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Vandaag slaat het bedrijf de handen in elkaar met 120 vrijwilligers uit zes verenigingen om de grootste snoeptaart ter wereld te bouwen. Die moet het pronkstuk van de beurs op zondag worden. De snoeptaart heeft een diameter van 10 meter en is maar liefst 8,65 meter

Lees meer »

Influencer ontdekt al snel waarom eten op het strand geen goed idee is: “Ik wilde gewoon een leuke video van mijn slaatje”

Een Amerikaanse influencer wilde gewoon een “leuke video maken van een slaatje eten op het strand”, maar ze had geen rekening gehouden met de aasgieren – in dit geval meeuwen – die op de loer lagen. Zodra Louise het deksel van haar maaltijd haalde, dook een hele zwerm op boven haar hoofd. Haar video – en ietwat trage opmerkingsvermogen –

Lees meer »

Jennifer Aniston toont hoe ze zo gespierd en afgetraind blijft: “Maar op sommige dagen heb ik er ook gewoon geen zin in”

Jennifer Aniston deelt op Instagram een video van drie oefeningen die haar helpen om fit en gespierd te blijven. De ‘Friends’-actrice is intussen 55 jaar, maar heeft nog steeds een heel actieve levensstijl. In haar fitnessroutine doet ze onder meer squats en push-ups. Al geeft ze ook toe soms mindere dagen te hebben: “Dan moet je het toch gewoon doen”,

Lees meer »

“Ik beleef mijn droom”: ‘Sir’ Alex Ferguson (82) strijkt meer dan miljoen euro op door winst van zijn racepaard

Met zijn ex-club Manchester United lukt het de voorbije jaren een pak moeilijker, maar in de paardensport is ‘Sir’ Alex Ferguson nog wel geregeld succesvol. En strijkt hij steeds meer het grote geld op. Tot zijn intense vreugde ging hij in Saoedi-Arabië dankzij z’n eigen paard ‘Spirit Dancer’ met meer dan 1.100.000 euro aan de haal.

Lees meer »