Krantenkoppen

België ondertekent samenwerkingsakkoord voor ruimtemissies naar de maan en Mars

België heeft de zogenaamde Artemis-akkoorden ondertekend. Dat zijn internationale afspraken over de verkenning van de maan en andere hemellichamen. De Artemis-akkoorden werden in oktober 2020 opgesteld door de Verenigde Staten. De ondertekening is belangrijk voor de Belgische ruimtevaartindustrie én om in de toekomst eventueel een Belgische astronaut naar de maan te kunnen laten vliegen.

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Man wandelt gewoon weg nadat hij tegen geparkeerde auto knalt

In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde er omstreeks 3 uur een zwaar ongeval langs de Stationstraat in Moorslede. Een man reed er met zijn wagen vanuit Passendale naar het centrum van Moorslede toe, maar knalde plots tegen een geparkeerde wagen.
The post Man wandelt gewoon weg nadat hij tegen geparkeerde auto knalt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampioene veldrijden Ilken Seynave (17) in het stadhuis gehuldigd

In Meulebeke won Ilken Seynave uit Geluwe in januari het BK veldrijden voor junioren meisjes. Vrijdagavond werd ze gehuldigd in het stadhuis van Wervik. Ze mocht in aanwezigheid van familie, buren en vrienden het Gulden Boek van de stad ondertekenen en kreeg een herinneringsdiploma en Wervikse Kadobonnen. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) leidde de plechtigheid. Hij is de oom van de

Lees meer »

Vakbonden van huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met “pek en veren”. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

Privéverzameling van meer dan 250 (!) paar schoenen naar Izegems museum Eperon d’Or

Nadat kostuumontwerpster Frieda Dauphin-Verhees en haar neef en Antwerpse ereschepen van Cultuur Philip Heylen in 2023 een bezoek brachten aan Eperon d’Or werd tijdens een tegenbezoek in Antwerpen de privéverzameling van de kostuumontwerpster overhandigd aan het Izegemse museum.
The post Privéverzameling van meer dan 250 (!) paar schoenen naar Izegems museum Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL. Krijgen we na de rust nog een winnaar?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De Lijn

De voorbije weken liepen bij het gemeentebestuur van Middelkerke een 60-tal klachten binnen van inwoners over de nieuwe dienstregeling die De Lijn invoerde op 6 januari. Het grootste probleem situeerde zich aan de halte Leffinge Dorp waar scholieren ‘s morgens niet meer op de overvolle bus richting konden stappen.
The post Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De

Lees meer »

Eigen auto? Voor steeds meer Vlamingen hoeft het niet. Hilde (62) en Mattias (42) getuigen: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke

In het zuiden van West-Vlaanderen heeft storm Louis donderdagavond her en der schade veroorzaakt. Zo viel een stelling aan de watertoren in de Noordstraat in Menen naar beneden en belandde er in Oostrozebeke een lijnbus in de gracht.
The post Storm Louis blaast stelling aan watertoren in Menen weg, lijnbus belandt in gracht in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schilderijen, etsen en tekeningen van James Ensor te zien in Brussel: “Hier kwam hij als mens en kunstenaar tot bloei” 

Na een eerste tentoonstelling met stillevens in zijn geboortestad Oostende gaat een tweede expo open in Brussel, in dit Ensorjaar. In de Koninklijke Bibliotheek zijn schilderijen, etsen en heel uitzonderlijk ook allerlei geestige tekeningen van James Ensor te zien. Oostendenaar Ensor studeerde in Brussel en kwam er vaak terug, om tentoon te stellen of vrienden op te zoeken.

Lees meer »