Krantenkoppen

België schaart zich met ondertekening ruimteverdragen achter VS in nieuwe maanrace

19:30 België heeft dinsdag de Artemis-akkoorden ondertekend, waarmee de VS de vlucht vooruit willen nemen over het exploiteren van grondstoffen in de ruimte. Ons land vreest anders cruciale contracten voor …

Meer krantenkoppen in België

Voorinschrijvingen voor Nacht van Vlaanderen lopen nog tot eind mei

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni heeft de 43ste wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen plaats. Voor heel wat afstanden kan er enkel vooraf ingeschreven worden en dit tot en met 31 mei via www.nvv.be. Dat geldt voor de marathon, de halve marathon en de wandeltochten van 42 en 100 km. De voorinschrijvingen lopen
The post Voorinschrijvingen voor Nacht

Lees meer »

“Ze willen Europa kapotmaken”: EU-baas Von der Leyen haalt ongezien hard uit naar “de vrienden van Poetin”

Geert Wilders van de Nederlandse radicaal-rechtse PVV en Marine Le Pen van het Franse rechts-populistische Rassemblement National zijn vrienden van Poetin die de EU willen vernietigen. Dat zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen (65) maandag in Berlijn, meldt de Volkskrant. Het is uitzonderlijk dat een commissievoorzitter EU-politici zo scherp bekritiseert.

Lees meer »

Commerciële maanlander Nova-C na vertraging gelanceerd

De raket met de commerciële maanlander Nova-C van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines is na vertraging alsnog gelanceerd vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »